VIDEO Un suspect a fugit desculț pe geam în timpul unei percheziții DIICOT. Cum au reușit să-l prindă jandarmii și ce explicație le-a oferit anchetatorilor

Un tânăr care s-a trezit cu jandarmii în casă, miercuri dimineață, pentru o percheziție într-un dosar de trafic de droguri, a sărit descălțat pe geam, dar a fost prins și încătușat.

Robert este suspect într-un dosar instrumentat de DIICOT Suceava privind un grup infracțional organizat acuzat de trafic de droguri. Miercuri dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate și jandarmii i-au bătut la ușă în baza unui mandat de percheziție emis de judecătorul de drepturi și libertăți.

Tânărul nu a deschis, iar jandarmii i-au spart ușa și au intrat în locuință, cu pistolele în mâini.

Aflat într-un apartament închiriat la parterul blocului, tânărul a reușit să fugă pe geam, dar a fost prins imediat și încătușat de alți jandarmi care înconjuraseră clădirea.

„Nu știam că sunteți dumneavoastră. Am avut probleme cu niște băieți”, le-a spus Robert anchetatorilor când l-au întrebat de ce a fugit pe geam.

În locuință a fost descoperită o cantitate de cannabis despre care tânărul a spus că este pentru consum propriu.




În total, 24 de percheziții au fost făcute miercuri dimineață de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT Suceava, în județele Ilfov, Olt, Cluj, Neamț, Vaslui și Suceava, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în județul Suceava, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, care ar fi desfășurat activități de comercializare de cannabis și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La sediul DIICOT Suceava au fost conduse, în vederea audierii, 16 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Olt, Vaslui și Cluj și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Vaslui și Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Mai nouă Mai veche