A murit Victor Socaciu

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, au confirmat membri ai familei. Artistul a suferit în trecut un transplant de rinichi și avea mai multe probleme de sănătate. Avea 68 de ani.

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea. 😢

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…”
, este mesajul postat pe o rețea socială de Marina Almășan.

Și fiica artistului a postat online un mesaj: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”.

În luna aprilie, Victor Socaciu a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, Ducu Bertzi. Cu câteva zile înainte de a fi diagnosticat și internat, Victor Socaciu participase la un festival de folk care s-a desfășurat în mare parte online.

Cu doar câteva zile înainte de a fi testat pozitiv, Victor Socaciu a organizat la Breaza festivalul „Om Bun”, festival care are loc încă din 1991. Organizatorii au respectat regulile impuse de autorităţi, astfel că evenimentul s-a desfăşurat în mare parte în mediul online. Cu toate acestea, în sală s-au aflat aproximativ 20 de persoane.
Mai nouă Mai veche