Procurorul Sorin Iașinovschi renunță la dosarul alegerilor de la Sectorul 1 și a cerut să fie detașat la Suceava

  • Procurorul sucevean Sorin Eugen Iașinovschi a cerut Consiliului Superior al Magistratorii să fie mutat la de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 
  • Iașinovsci a plecat de la Suceava la București în 2019, atunci când viza chiar funcția de șef al Secției Speciale pentru Magistrați.  
  • Iașinovschi a devenit cunoscut după ce a reluat dosarul în care se anchetează rezultatul alegerilor locale de la Sectorul 1. 
Procurorul sucevean Sorin Eugen Iașinovschi a cerut să fie detașat la Suceava, acolo de unde a venit, a anunțat Antena 3. Magistratul a înaintat în acest sens o cerere la Parchetul Curții de Apel din Suceava, acolo de unde a și venit.

Potrivit surselor citate, următorul pas este ca la următoare ședință a Consiliului Superior al Magistraturii să se decidă și să se aprobe sau să se respingă această solicitare.

Pe de altă parte, surse din anchetă au precizat pentru Antena 3 că în ultimele trei luni de zile nu s-a mai lucrat deloc la acest dosar și de asemenea nu a mai fost audiată nicio persoană. Totodată, aceleași surse spun că nici măcar imaginile de pe camerele de supraveghere nu au mai fost vizionat și nu s-a mai dispus niciun fel de expertiză.

De menționat este faptul că în cazul în care se va aproba cererea lui Sorin Iașinovschi la Parchetul Curții de apel din Suceava, sunt șanse mari ca dosarul să fie repartizat unui alt procuror de la Secția pentru investigare a magistraților.

„Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu. Seamănă dar nu răsare.

Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3), sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA. De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte.

Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”
, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook cu privire la dosarul instrumentat de Sorin Eugen Iașinovschi.
Mai nouă Mai veche