Accident de muncă la Gura Humorului! Tânăr cu mâna ruptă din umăr după ce a căzut de pe o schelă

La 10 decembrie 2021, ora 11.37, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că un bărbat a căzut de pe o schelă, având o mână ruptă.

În urma sesizării, polițiștii au stabilit că Ionuţ Daniel D., de 38 de ani, și cu alţi doi angajaţi ai SC Struct Bucovina SRL se aflau în timpul serviciului, fiind angrenaţi în desfăşurarea unor activităţi privind montarea unor jgheaburi şi burlane pe o clădire aflată în construcţie, pe raza orașului Gura Humorului.

Cei trei angajaţi erau însărcinaţi în montarea jgheaburilor în spatele clădirii, astfel că tânărul s-a urcat pe o schelă metalică, înaltă de circa 1,5 metri. În timpul prestării activităţilor a alunecat pe schelă, s-a dezechilibrat şi a căzut lovindu-se de o altă clădire aflată în vecinătatea schelei, după care a căzut la pământ, acuzând dureri la umărul drept.

S-a solicitat intervenţia unui echipaj al ambulanţei în vederea acordării de îngrijiri medicale, astfel că victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu „fractură humerus drept, luxaţie anterioară umăr drept”, victima fiind transportată ulterior la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii mai amănunţite.

Administratorii societăţii au sesizat ITM Suceava despre cele întâmplate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” , „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche