Buletin de presă, 1 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 30.11.2021, ora 16:30, patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei a fost sesizată prin plângere de către o tânără de 22 ani cu privire la faptul că nu se mai înțelege cu soțul, a fost lovită și amenință de către acesta.
În urma verificării aspectelor sesizate a rezultat că femeia este căsătorită cu un bărbat de 36 ani de aproximativ 4 luni. În urmă cu aproximativ două săptămâni numitul bărbatul a început să aibă un comportament agresiv față de soția sa, jignind-o și amenințând-o cu acte de violență.
Începând cu data de 29.11.2021 femeia nu mai locuiește la domiciliul soțului, întrucât s-a mutat și nu dorește să mai revină la domiciliu.
În urma completării formularelor de evaluare a riscului, s-a îndeplinit punctajul pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, existând risc iminent. Astfel s-a emis Ordin de protecție provizoriu față de agresor pentru o durată de 5 zile începând cu 30.11.202.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare” și „violență în familie”, care va fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Râșca.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.11.2021, ora 21.25, în timp ce efectuau activități supraveghere și control a traficului rutier, pe raza satului Șerbănești, comuna Zvoriștea, polițiștii SPR 8 Adâncata au oprit pentru control prin folosirea semnalelor acustice și luminoase alte autospecialei de poliție, un autoturism care se deplasa din sensul opus, respectiv pe direcția Hănțești-Zvoriștea.
După ce s-au prezentat și declinat calitatea, polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta prezentând cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA și declarând că nu este posesor de permis de conducere. Cu această ocazie s-a stabilit că șoferul este un tânăr de 23 ani din comuna Zvoriștea, satul Poiana.
S-au efectuat verificări în baza de date privind evidența permiselor de conducere, ocazie cu care s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
În continuare tânărul a fost condus la Poliția Municipiului Suceava, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.


La 30.11.2021, ora 22.45, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DC 36 din direcția sat Ciomârtan spre centrul satului Zamostea.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, constatându-se că este un bărbat de 29 ani, care emana halenă alcoolică și avea un comportament specific persoanelor ce au consumat băuturi alcoolice. S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la triajul Spitalului de boli cronici Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
Mai nouă Mai veche