Buletin de presă, 11 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Mandat pus în executare de polițiști

La 10.12.2021, ora 18.30, Tribunalul Suceava a transmis mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 39 ani, domiciliat în com./sat Stroiești, condamnat la pedeapsa de 1 an și 10 luni de închisoare pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmei acestuia”.
S-a format o echipă operativă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia care s-a deplasat pe raza localității Stroiești, persoana condamnată fiind identificată și preluată în custodie.
Bărbatului i s-a adus la cunoștință conținutul mandatului de arestare, după care a fost condus la sediul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia unde s-a procedat la prezentarea şi înmânarea unui exemplar al mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Suceava.
Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Botoşani unde a fost încarcerat în vederea executării pedepsei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 10.12.2021, în jurul orelor 1615, un bărbat de 33 ani din com. Pârteștii de Jos, în timp ce conducea tractorul agricol pe o stradă în interiorul localităţii Pârteștii de Jos, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula pe DJ 178A, din direcția Humoreni către Cacica, condus de către de 72 de ani din mun. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 72 de ani și a unei pasagere din mașina acestuia, în vârstă tot de 72 de ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior conduşi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La 10.12.2021, în jurul orei 10:12, echipajul din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier împreună cu lucrătorii R.A.R Suceava pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control un autoturism care circula pe direcția Vicovu de Jos către Straja.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 30 ani din oraș Vicovu de Sus, căruia i-a solicitat pentru control documentele. Acesta a declarat verbal că nu posedă niciun document asupra sa, fiind uitate la domiciliu.
Procedându-se la verificarea în baza de date s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat, numerele de înmatriculare aparținând unui alt autoturism.
Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus pentru verificări.
În baza probatoriului administrat față de bărbatul de 30 de ani s-a dispus reținerea pentru 24 ore și ulterior măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile începând cu data de 11.12.2021 până la 08.02.2022.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , ”conducerea unui vehicul neînmatriculat având numere false de înmatriculare” ce urmează a fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche