Buletin de presă, 12 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 11.12.2021, ora 16:40 lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au depistat pe raza comunei Frătăuții Noi o autoutilitară ce transporta resturi de material lemnos-resturi rășinoase molid fără documente specifice.
Având în vedere cele constatate, materialul lemnos, 2,53 mc material rășinoase de molid a fost transportat la sediul Ocolului Silvic Marginea unde a fost cubat, fiind lăsat în custodia pădurarului.
Conducătorul autocamionului a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 republicată cu modificările ulterioare iar materialul lemnos a fost confiscat.


Șoferi reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11.12.2021, ora 17:41 polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin apel SNUAU 112 despre faptul că o persoană de sex masculin care se află sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier pe un drum comunal din satul Buda, com. Zvoriștea.
Patrula din cadrul SPR 8 Adâncata s-a deplasat la locul indicat unde a fost identificat un autoturism parcat pe marginea drumului comunal, încuiat și asigurat iar în apropiere nu se afla nicio persoană. Procedând la verificarea locului impactului, s-a stabilit că la circa 50 m de la locul unde era parcat autoturismul, spre centrul comunei, era un cap de pod distrus și bucăți din bara metalică ale autoturismului identificxat parcat.
Din activitățile investigative a rezultat că vehiculul a fost condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Zamostea, procedându-se la căutarea acestuia la domiciliu din com. Zamostea. Aici a fost identificat șoefrul, în persoana unui bărbat de 29 ani. Fiind invitat la sediul Secției de Poliție pentru a da detalii despre accidentul în care a fost implicat autoturismul său în data de 11.12.2021 pe raza satului Buda, com. Zvoriștea, cel în cauză a declarat că nu el a condus autoturismul ci un prieten despre care nu dorește să dea alte date pentru a nu-i face probleme și întrucât s-a opus conducerii la sediu, a fost imobilizat, încătușat și condus la SPR Adâncata.
La Sediul SPR 8 Adâncata bărbatul de 29 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care a fost condus la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, de asemenea, a refuzat acest lucru.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev și ped. de art. 335 alin. 2 din C.P. și și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev și ped. de art. 337 din C.P. urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.
În baza probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 12.12.2021 ora 00.20 până la data de 13.12.2021 ora 00.20, șoferul fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


La data de 11.12.2021, ora 14.27, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe D.N. 2H din localitatea Vicovu de Jos, județul Suceava, la ieșirea din localitate către comuna Gălănești, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Cu ocazia deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 11.12.2021, un bărbat din mun. Rădăuți, jud.Suceava, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DC Vicovu de Jos spre DN 2H, de pe raza com.Vicovu de Jos, jud.Suceava, a acroșat ușor un alt vehicul condus de o femeie, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultînd o alcoolemie de 1.19 alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Procedându-se la verificarea în bazele de date a bărbatului s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere ANULAT.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constaat faptul că plăcuțele aplicate autoturismului condus de bărbat figurează ca aparținând unui alt vehicul.
Totodată, cu ocazia verificării șoferului, s-a constatat faptul că acesta figurează ca fiind în carantină pentru perioada 10.12.2021- 25.12.2021, motiv pentru a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurii carantinării, conform Legii 55/2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul penal, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal, ”Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (1) din Codul penal și ”Conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (2) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod Penal.
Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, urmînd ca la data de 12.12.2021, să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei alte măsuri preventive.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.12.2021, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier, Poliția Municipiului Rădăuți, a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. Papetăriei, din mun. Rădăuți a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat este sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 11.12.2021, în jurul orelor 23:00, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Rădăuți, conducea autoturismul pe str. Papetăriei din mun. Rădăuți și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la cele două autoturisme.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere concentrația de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 11.12.2021, în jurul orelor 22.40, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, în timp ce se afla pe str. Calea Suceava, din orașul Liteni, jud. Suceava a efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului condus de un bărbat de 49 ani, domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest din dotarea Poliţiei Oraşului Liteni, iar rezultatul a fost de 0,48 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 11.12.2021, în jurul orei 1310, echipajul de poliţie din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a opririt pentru control pe DJ 176 un autoturism condus de un bărbat din comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava. Cu ocazia efectuării verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea autoturismul condus figurează cu ITP - ul expirat din data de 16.09.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul penal.
Totodată au fost aplicate două sancțiuni conform Lg. 132/2017, respectiv OUG 195/2002.


La data de 11.12.2021, ora 15:53, în timp ce polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni se aflau în acțiune planificată cu aparatul radar în localitatea Fântâna Mare, jud. Suceava, au depistat un autoturism care circula pe direcția Fântâna Mare către Praxia cu viteza de 79 km/h, pe sector de drum cu limitare de 50 km/h.
Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că șoferul, un bărbat din mun. Botoșani are permisul de conducere suspendat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Cod Penal.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, faptă prevăzută de art. 335 alin 2 din Cod Penal.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.