Buletin de presă, 15 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 544.720 lei confiscate de polițiști

La 14.12.2021, polițiștii din cadrul SICE - Biroul de Investigații Complexe au pus în executare pe raza municipiului Rădăuți trei mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Rădăuți.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la domiciliul unui localnic de 36 ani, la sediul social cât și la punctul de lucru al societății comerciale, au fost identificate 2.476 articole de îmbrăcăminte inscripționate cu mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosare penal, iar bunurile în valoare de 544.720 lei au fost ridficate în vederea continuării cercetărilor.


35,305 mc material lemnos și un ansamblu rutier în valoare de 35.000 euro confiscate de polițiști

La 14.12.2021, ora 03.20, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității ansamblul rutier condus de un bărbat din comuna Vama, care transporta, conform avizului de însoțire, cantitatea totală de 38,7532 mc material lemnos, din care 3,8212 mc lemn foc de esență molid și 34,9320 mc lemn foc de esență fag.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la specia de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Vama transporta un volum total de 35,305 mc: specia molid gater 9,608 mc, specia molid construcții 0,590 mc, specia molid lemn foc 5,874 mc, specia brad gater 12,731mc, specia brad construcții 0,249 mc, specia brad lemn foc 6,253 mc, cantitatea avizată de 34,9320 mc lemn foc de esență fag fiind substituită fizic de rășinoase.
Ansamblul rutier în valoare de 35.000 euro a fost indisponibilizat, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”,ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.12.2021, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.C 13, pe raza localității Bogdănești, un localnic de 54 de ani a surprins și acroșat un minor de 6 ani, angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat și fără să se asigure.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de către polițiști.
Din impact a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.12.2021, în jurul orei 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în localitatea Poieni Solca, un tânăr de 19 ani din comuna Cacica s-a angajat în depășirea autoturismului care circula în fața sa, moment în care a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 30 de ani din comuna Vicovu de Jos.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 30 de ani și a unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14 decembrie 2021, în jurul orei 08.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174 D în localitatea Poiana Negrii, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din municipiul Vatra Dornei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani are dreptul de a conduce suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.12.2021, ora 10.16, Secția 12 Poliție Rurală Preutești a fost sesizată prin “SNUAU112” despre faptul că, pe raza localității Dolheștii Mici a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza localității, un localnic de 39 de ani a intrat în coliziune cu stâlpul de la poarta de acces al unui imobil.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”,ce va fi soluționat procedural.


La 14.12.2021, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe DJ 208 din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 22 ani din comuna Vulturești.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 14.12.2021, ora 23.50, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Românești, autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche