Buletin de presă, 19 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente private întrerupte de polițiști și operatori economici sancționați pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCov2

La data de 18.12.2021, orele 00:30, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofițerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât s-a primit o sesizare cu privire la faptul că se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui dispozitiv la intensitate ridicată.
Ajunşi în zona indicată, respectiv Str. Cernăuţi, polițiștii au constatat faptul că din interiorul unei clădiri se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui instrument muzical la intensitate mare.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în interiorul clădirii a fost organizat un eveniment privat cu un numar de aproximativ 35 de participanţi. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, conform art.65 lit j din Legea nr. 55 din 2020, raportat la art.1, pct.1 din Anexa 3 la HG alin 1242\2021 şi art.2, pct.26 din Lg 61\1991R.
Totodată, evenimentul a fost încheiat iar participanţii s-au îndreptat spre domicilii, fiind sancționați cu avertisment cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare.


La data de 18.12.2021, orele 04:00, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofițerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe B.dul George Enescu, din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât o sala de jocuri funcționează peste programul stabilit.
Ajunşi în zona indicată, s-a constatat faptul că sala de jocuri este deschisă iar în interiorul acesteia se aflau 3 persoane care jucau la aparatele din interiorul societăţii.
S-a procedat la legitimarea celor 3 persoane cât şi a operatorului sălii de jocuri, astfel constatând că unui bărbat i s-a permis accesul în interiorul sălii fără a avea certificat verde. De asemenea, angajata societăţii a declarat faptul că sala de jocuri a fost deschisă non stop.
În aceste condiții unitatea a fost sancţionată conform art. 65 lit. r din Lg.55\2020 rap. La art. 9 pct. 4 din Anexa 3 din HG 1242\2021 cu amendă in valoare de 10.000 lei.
Ulterior s-a procedat la eliberarea sălii de jocuri şi i s-a pus în vedere angajatei să respecte prevederile legale.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 18.12.2021, în jurul orei 05:55, un bărbat de 43 ani, din Republica Moldova în timp ce conducea autotractorul pe DN 2 pe raza localității Roșiori, com. Forăști, pe direcția Roman către Fălticeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 49 ani din oraș Bumbești-Jiu jud. Gorj, care se deplasa în fața sa.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a 2 persoane respectiv o femeie de 43 ani, din oraș Bumbești-Jiu jud. Gorj și un bărbat de 50 ani, din or. Tg. Jiu, jud. Gorj, pasageri în autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


La data de 18.12.2021, ora 09:25, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din loc. Pătrăuți, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 176, din localitatea Frumosu, a acroșat-o pe o localnică de 48 de ani, localnică, care se deplasa în calitate de pieton pe marginea părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 18.12.2021, ora 11.00, un tânăr de 21 ani din sat Bulai, com. Moara a condus autoturismul pe DC 71, în interiorul localității Moara Nica, com. Moara, iar într-o curbă la dreapta a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 47 ani din sat Brașca, com. Ilișești.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 47 ani și a unui pasager din același autoturism, de 43 ani din com. Tomești, jud. Iași.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul pentru șoferul de 47 ani fiind negativ, iar șoferul de 21 ani a avut o concentrație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă” și ”Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


La data de 18.12.2021, în jurul orelor 19.00, un bărbat de 56 ani, din comuna Fântânele a condus autoturismul pe D.J. 290 direcția Bănești-Roșcani, iar în zona localității Fântânele a surprins și accidentat pe un bărbat de 50 ani, din aceeași localitate, care avea calitatea de pieton și care se deplasa pe partea dreaptă a drumului, în aceeași direcție de mers.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, sens în care, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 18.12.2021, în jurul orelor 21.25, un bărbat de 24 ani din com. Bosanci, a condus autoturismul pe D.J.178 dinspre loc. Ilișești, iar la intrarea în localitatea Brașca, inainte de o curbă la stânga, a intrat în coliziune cu un autoturism staționat pe sensul opus de mers, a distrus gardul unui imobil și apoi a intrat în coliziune cu un copac.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto precum și a pasagerului autoturismului condus de acesta, un bărbat de 34 ani din mun. Iași, aceștia fiind preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, și ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.12.2021, ora 09:05, patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza com. Fântâna Mare, pe DN 15C, a oprit pentru control unui autoturism care circula pe relația Boroaia-Vadu Moldovei.
I-au solicitate conducătoarei auto documentele prevăzute de lege pentru control, ocazie cu care acesta a înmânat doar cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA a autoturismului.
Cu această ocazie s-a constatat că, conducătoarea auto este o tânără de 19 ani din comuna se Vadu Moldovei. Fiindu-i solicitat permisul de conducere, aceasta a precizat că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la interogarea bazelor de date și s-a constatat că tânăra nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere


La data de 18.12.2021, orele 16:36, lucrătorii Poliției orașului Siret, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu cu aparatul radar, respectiv pe DN2 (E85), au identificat pe DJ 209 D pe raza localității Negostina, un autoturism care circula cu viteză, la volanul căruia se afla un bărbat din com. Bălcăuți, sat Negostina, jud. Suceava.
În urma solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, șoferul a prezentat documentele, respectiv actul de identitate, permisul de conducere și documentele autoturismului după care fiind verificat în bazele de date s-a constatat că acesta are SUSPENDAT dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.


La data de 18.12.2021 ora 1843 lucrătorii de politie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, au oprit în trafic în cadrul unei acțiuni pe linie de prevenire a consumului de alcool autoturismul, care circula pe DC 86A din comuna Cârlibaba.
La volanul autoturismului, se afla un bărbat de 32 ani domiciliat în com. Cârlibaba, sat Cârlibaba.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat , după care a fost condus la Spitalului municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336, alin. 1 Cod Penal


Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.12.2021, în jurul orelor 16.07, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați de către Dispeceratul Poliției orașului Gura Humorului cu privire la faptul că pe raza com. Cacica, sat Solonețu Nou, a fost identificat de către lucrătorii Serviciului Rutier IPJ Suceava un transport de material lemnos fără acte de proveniență, solicitând sprijin la fața locului.
La fata locului a fost identificat conducătorul autoutilitarei marca Mercedes Benz încarcată cu material lemnos parțial debitat sub formă de bonturi, ocazie cu care lucrătorii S.P.R. Suceava au constatat că nu deține RCA valabil, fapt pentru care față de proprietarul autoutilitarei s-a luat măsura sancționării contravenționale precum și reținerea plăcuțelor de înmatriculare și certificatului de înmatriculare.
S-a procedat la verificarea autoutilitarei în aplicația SUMAL constatându-se faptul că pentru autovehicul nu sunt emise documentele legale de proveniență și transport.
La fața locului a fost solicitat sprijin lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Solca, care au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 3,92 mc lemnos foc rășinoase, material lemnos care a fost ridicat și predat în custodie lucrătorului silvic din cadrul Ocolului Silvic Solca.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct. 2 din Legea 171/2010 cu amendă în suma de 2.000 lei.
Mai nouă Mai veche