Buletin de presă, 21 decembrie 2021 - IPJ Suceava

1.432 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 13.12.2021 – 19.12.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu subunităţile de profil și lucrători delegați din cadrul altor județe, au organizat şi desfăşurat activități pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice, ocazie cu care au fost aplicate 1.432 sancțiuni contravenționale.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 171 permise de conducere, au retras 81 certificate de înmatriculare și au constatat 30 infracțiuni la regimul rutier.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 20.12.2021, ora 14.05, Poliția Orașului Broșteni a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Vatra Dornei, față de un bărbat de 48 de ani din orașul Broșteni, condamnat la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Polițiștii au identificat bărbatul de 48 de ani la domiciliu, acesta fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 20.12.2021, ora 14.19, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 în localitatea Salcea, un bărbat de 51 de ani din județul Botoșani a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 34 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 34 de ani și a unui pasager din același autoturism, precum și a conducătorului auto de 51 de ani, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilieii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 20.12.2021, ora 18.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în localitatea Ilișești, un bărbat de 64 de ani din comuna Șcheia a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de o femeie.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 64 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche