Buletin de presă, 7 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 44.675 lei aplicate de polițiști

În perioada 03-05.12.2021, între orele 18:00-04:00, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 584 testări cu aparatul etilotest și aplicate 108 sancțiuni contravenționale în valoare de 44.675 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 13 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 06.12.2021, ora 14:15, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 38 de ani transporta cantitatea de 2,526 mc cherestea tivită de esență brad.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.616,64 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.12.2021, ora 16:33, în timp ce conducea autoturismul pe Bd. 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, un bărbat de 37 de ani din comuna Vadu Moldovei a surprins și accidentat un localnic de 17 ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.12.2021, în jurul orelor 15.55, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.17, în afara localității Gura Humorului, un bărbat de 43 de ani din comuna Frumosu a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 28 de ani din orașul Frasin.
Din accident a rezultat rănirea celor doi conducători auto, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 28 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto de 43 de ani nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.12.2021, în jurul orei 09.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Pacii din municipiul Suceava la intersecția cu strada Tineretului, o femeie de 24 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulametar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul din municipiul Suceava, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.12.2021, ora 22:05, în timp ce conducea mopedul pe D.C 10A în afara localității Nigotești, un bărbat de 34 de ani a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un șanț.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 34 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 34 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 06.12.2021, ora 15.31, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Aleea Saturn din localitate, autoturismul condus de un localnic de 58 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche