Container cu piese de la mașini grav avariate, cu daună totală, având destinația Suceava, oprite de Garda de Coastă în Portul Constanța

Două containere cu autoturisme grav avariate şi 10 tone de piese auto second hand, deşeuri aduse din SUA şi Canada, au fost depistate de poliţiştii de frontieră în portul Constanţa, a informat, joi, Garda de Coastă.

În ambele cazuri, autorităţile au dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi trimiterii containerelor în ţările de expediţie, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de import ilegal de deşeuri.

„În data de 22 decembrie, o echipă comună de control formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, lucrători din cadrul Registrului Auto Român, inspectori din cadrul Gărzii de Mediu şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au efectuat controlului fizic asupra a două containere sosite în Portul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, în containerul sosit din SUA se aflau două autoturisme grav avariate, destinatarii fiind doi cetăţeni domiciliaţi în judeţul Constanţa.

„În urma verificărilor s-a stabilit că cele două maşini figurau ca daună totală în urma unor accidente de circulaţie. Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată”, a informat Garda de Coastă.

Containerul sosit din Canada avea ca marfă declarată piese auto second hand şi părţi din autoturisme uzate, destinatarul fiind o firmă din judeţul Suceava.

„În urma verificărilor s-a constatat că piesele auto, în cantitate totală de 10 tone, provin de la autoturisme lovite, daună totală, ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piaţa din România, constatându-se că acestea sunt deşeuri”, se mai spune în comunicat.
Mai nouă Mai veche