De la titlul de campioană la cele mai rușinoase înfrângeri din serie. Oamenii care au adus haosul la Bucovina Rădăuți

Bucovina Rădăuți, echipa care sezonul trecut a defilat în Liga a III-a și a obținut titul de campioană a Seriei I, s-a transformat peste vară într-o echipă de pluton care încasează înfrângeri rușinoase, chiar și la cinci goluri diferență. Cum s-a ajuns în această situație și cine sunt oamenii responsabili de decăderea echipei?

CSM Bucovina Rădăuți a încheiat ediția 2020/2021 a Seriei I a Ligii a III-a la fotbal pe primul loc, cu 12 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. Sub conducerea lui Iulian Ionesi, rădăuțenii au înscris 36 de goluri și au primit doar 15. 

Acum, deși suntem abia în pauza din iarnă, Bucovina Rădăuți a adunat deja cinci înfrângeri, cu două mai multe decât întregul sezon precedent, și a primit deja 21 de goluri, cu șase mai multe decât în toate meciurile din campionatul trecut. 

0-5 cu Sporting Vaslui, 0-1 cu CSM Bacău, 0-4 cu Dante Botoșani, 1-4 cu Ceahlăul și 0-3 cu Foresta sunt  înfrângerile rușinoase suferite de Bucovina Rădăuți în această toamnă. 

Cum s-a ajuns la decăderea campioanei de anul trecut?

Prin multe greșeli și decizii foarte proaste. Mirajul banilor promiși de noul investitor Corneliu Lucescu, patronul Tarsin, și combinațiile politice girate de primarul Bogdan Loghin au dus la îndepărtarea lui Iulian Ionesi, distrugerea a tot ceea ce fusese construit în ultimii ani.

Președinte a fost numit Manuel Costache, iar antrenor principal a fost adus Florin Cristescu. Lipsa de încredere în noua conducere a clubului i-au făcut pe cei mai mulți dintre jucătorii care au dominat campionatul precedent să plece, firesc, împreună cu Iulian Ionesi la Fălticeni. 

Benefiiciind de un program ușor, de numeroase erori favorabile ale arbitrilor și de foarte mult noroc, cuplul Costache-Cristescu a bifat câteva victorii în primele etape ale campionatului. 

Dar totul s-a dovedit a fi doar o bulă de săpun. Banii sponsorului nu au putut să țină loc de președinte și antrenor. 

Bula de săpun s-a spart. Cuplul Costache-Cristescu a început să livreze doar înfrângeri rușinoase, chiar și la cinci goluri diferență.

Florin Cristescu a fost singurul sacrificat, dar nici asta nu a pus capăt degringoladei. 

Bucovina Rădăuți a intrat în iarnă pe un loc de play-off, dar este doar o palidă umbră a campioanei de anul trecut. Iar ce s-a întâmplat în ultimele luni nici nu le poate oferi suporterilor vreo fărâmă de speranță sau încredere pentru viitor.

Mai nouă Mai veche