FOTO Elevă jandarm cerută în căsătorie în timpul ceremoniei de depunere a jurământului la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni

Marți, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni s-a desfășurat momentul mult așteptat, cu încredere, de întreaga comunitate educațională a instituției: depunerea Jurământului Militar de către cei 263 de elevi jandarmi din seria noiembrie 2021 - octombrie 2022.

Festivitatea, care a beneficiat de un înalt nivel de reprezentare din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a Jandarmeriei Române, a fost marcată de energia și hotărârea tinerilor elevi care au decis să urmeze onoranta carieră militară, jurământul lor față de țară împletindu-se cu respectul pentru memoria eroilor care, în urmă cu 32 de ani, au deschis calea spre o lume mai bună. Prin legământul față de patrie și Dumnezeu, elevii au îmbrățișat datoria de a fi permanent în slujba cetățenilor și de a fi garanți onești ai drepturilor acestora.

Tonul solemn al festivității a fost nuanțat de un moment inedit și emoționant pentru întreaga asistență – doi elevi ai școlii, din serii diferite ale Școlii noastre, au decis să își unească destinele pe viață, dând o nouă dimensiune instituției căsătoriei. O mică familie și-a legat viitorul cu cel al marii familii a Jandarmeriei!

Decorul a fost împodobit cu defilarea energică și elegantă a tinerilor militari jandarmi în acordurile fanfarei militare din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi, în aplauzele și admirația asistenţei.

Cu acest prilej, îi felicităm și le urăm mult succes în cea mai frumoasă carieră în slujba oamenilor!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.