FOTO A fost stabilită cauza incendiului de la Voievodeasa. Bărbatul care a ars de viu a adormit cu țigara aprinsă

Vineri, 24 decembrie 2021, la ora 03:20, autoriățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că arde o casă în localitatea Voivodeasa, lângă Biserica Catolică.

Incendiul a izbucnit la o casă de pe strada Bisericii din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, unde locuiește singur Teodor Golembiovschi, de 66 de ani. 

Vineri dimineață, în jurul orelor 03:15, vecinii bărbatului au observat mult fum care ieșea din locuința acestuia, motiv pentru care au apelat 112 cu scopul de a solicita intervenția la fața locului a unui echipaj de pompieri.

La fața locului au fost prezente mai multe echipaje din cadrul Detașamenului Rădăuți, care au reușit lichidarea incendiului și care au identificat într-una din camerele locuinței, pe un pat, aflat într-o stare avansată de carbonizare, trupul decedat al proprietarului. Acesta prezenta procentaj de carbonizare la nivelul corpului de 100%.

În urma investigațiilor efectuate, pompierii prezenți la fața locului au stabilit următoarele: locul focarului se identifică cu dormitorul, sursa probabilă de aprindere ar fi fost efectul termic, mijlocul care produce aprinderea ar fi fost o țigară, primul material aprins ar fi fost materialul textil/natural din componența patului, împrejurare determinantă ar fi fost faptul că persoana decedată ar fi adormit cu țigara aprinsă.

S-a efectuat cercetarea locului faptei împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, iar trupul numitului bărbatului a fost ridicat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „distrugere din culpă” și „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche