Francezii de la Lactalis închid fabrica de la Dorna Candrenilor și mută sediul social al companiei la Albalact

Producătorul francez de produse lactate Lactalis, care a intrat pe piața locală în 2008 prin preluarea Dorna Lactate, face ultimul pas în procesul de reorganizare a Dorna Lactate SA pe care l-a demarat în vara anului trecut.

Acționarii Dorna Lactate SA au decis într-o Adunare Extraordinară din luna noiembrie închiderea mai multor sedii secundare (puncte de lucru) și mutarea sediului societății în localitatea Odejda, acolo unde este și sediul Albalact, o altă companie din grupul Lactalis. Mai exact, potrivit unui anunț oficial al companiei, Dorna Lactate SA va închide fabrica de produse lactate și depozitul aferent din comuna Dorna Candrenilor, o secție de fabricare și depozitare produse lactate din localitatea Vatra Dornei str Calea Transilvaniei, un depozit de produse alimentare și un birou administrativ și comercial din Afumați, Ilfov și trei birouri comerciale din Brașov, Timișoara și Constanța.

Aceasta după ce anul trecut în luna iunie, acționarii decideau în unanimitate reorganizarea activității societății prin încetarea activității de producție și implicit de depozitare de produse lactate desfășurate în unitățile pe care compania le deține în Dorna Candrenilor, județul Suceava, și în Vatra Dornei, Str.Transilvaniei nr. 40. „Odată cu încetarea activității de producție, vor fi restructurate și departamentele de servicii suport pentru activitatea de producție, respectiv departamentul de suport industrial comun va fi desființat, iar departamentele logistică și administrativ general vor fi reorganizate”, se mai menționa în decizia AGEA din iunie 2020.

Activitatea din respectivele unități de producție trebuia oprită, potrivit deciziei AGEA, până la data de 31.08.2020.

„Urmând planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităților de producție la standarde optime, Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă, însă, existența în România”, a anuțat atunci, printr-un comunicat, Lactalis.

Potrivit anunțului oficial, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. De asemenea, compania va continua să preia lapte de la producătorii locali. Din regiune.

LaDorna era în 2020 lider de piață pe segmentul laptelui UHT și a smântânii lichide. Societatea Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis din anul 2008.

În 2020, potrivit ultimelor date disponibile de la Ministerul de Fnanțe, Dorna Lactate SA a înregistrat o cifră de afaceri de 213,3 milioane de lei și pierderi nete de 26 de milioane de lei. Compania avea 162 de angajați, în medie.

Grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, având activități operaționale în 83 de țări de pe toate continentele. Din anul 2008, Lactalis a devenit și unul dintre cei mai importanți jucători pe piața din România.

Grupul Lactalis deține în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2300 de angajați, 7 branduri românești (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în județele Harghita și Covasna) – și branduri internaționale (President, Galbani, Santal). Activitățile de producție ale companiilor se desfășoară astăzi în 7 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, județul Covasna și Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Companiile românești din Grupul Lactalis vând peste 200.000 de tone de produse finite în fiecare an și, cumulat, au o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate și sucuri).
Mai nouă Mai veche