Tată și fiu împușcați de polițiștii atacați cu un cuțit, la Preutești

Duminică, 19 decembrie 2021, echipa de intervenție din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești a fost sesizată prin 112, la ora 21.16, de către Gheorghiță A., de 29 de ani, din Preutești, despre faptul că tatăl său face scandal la domiciliu și le agresează pe mama și bunica sa.

Polițiștii Echipa s-a deplasat la fața locului unde l-au identificat pe Gheorghe A., în vârstă de 54 de ani, tatăl apelantului, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au intenționat să intre în curte, deschizând poarta, moment în care au observat că bărbatul se îndreaptă către ei având un cuțit pe care îl ținea la spate.

Polițiștii s-au retras închizând poarta, însă acesta a venit lângă poartă, amenințându-i. În aceste condiții unul dintre agenți l-a somat să se îndepărteze și să lase cuțitul, autorul a devenit mai agresiv, agentul folosind în aceste condiții sprayul iritant lacrimogen din dotare. 

Bărbatul a continuat să se manifeste agresiv, a ieșit pe poartă în drumul public unde a alergat către polițiști să-i lovească cu cuțitul. Polițiștii s-au retras, l-au somat verbal să se oprească și să lase cuțitul, după care s-a tras un foc de avertisment cu arma din dotare, în plan vertical. Ulterior, având în vedere că bărbatul a continuat să alerge către ei, polițistul a tras cu arma către acesta, fiind lovit în piciorul stâng. Polițistul a tras de mai multe ori, unul din gloanțe ricoșând în brațul stâng al fiului agresorului.

Bărbatul a căzut pe carosabil însă a continuat să amenințe, intenționând să se ridice și să agreseze polițiștii. Aceștia au îndepărtat cuțitul din mâna agresorului, după care au apelat la ambulanță.

În speță fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj prev de art. 257 al. 1 și 4 din codul penal și purtare abuzivă, prev de art. 296 al.2 din codul penal, urmând a fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche