Un tânăr din Boroaia testat pozitiv a plecat la muncă în Olanda deși era izolat la domiciliu. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Prin decizia Direcției de Sănătate Publică Suceava din data de 15 decembrie 2021 a fost instituită măsura izolării la domiciliu a lui Valentin D., de 29 de ani, din satul Giulești, comuna Boroaia, acesta fiind testat pozitiv la infectarea cu virusul Sars-Cov2.

Joi, 23 decembrie 2021, la ora 15.50, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au mers să verifice respectarea măsurii izolării la domiciliu, însă au constatat faptul că tânărul nu se află la domiciliu. 

Tatăl acestuia le-a spus polițiștilor că tânărul a pleca la muncă în Olanda. 

Polițiștii au verificat, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, existența vreunei derogări cu privire la măsura izolării la domiciliu față de Valentin D., însă li s-a transmis că măsura este încă în vigoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de „zădărnicirea combaterii bolilor” faptă prevăzută și pedepsită de art. 352, alin. 1 din Codul Penal, dosar care urmează să fie soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Boroaia.
Mai nouă Mai veche