11 vaci furate din Bistrița au fost sacrificate la un abator din Suceava. Paguba se ridică la 63.000 de lei

Trei bărbaţi din municipiul Bistriţa şi comuna Livezile sunt suspectaţi că, în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2021, ar fi furat mai multe bovine de la o fermă din Dorolea, care ulterior ar fi fost sacrificate la un abator din judeţul Suceava, fiind creat un prejudiciu estimat la 63.000 de lei, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„La data de 31 decembrie 2021, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, în urma investigaţiilor efectuate, au identificat persoanele bănuite de comiterea unui furt calificat în Dorolea. În noaptea de 29 spre 30 decembrie 2021, trei bărbaţi de 36, 45 şi 52 de ani din Bistriţa şi Livezile ar fi sustras un număr de 11 bovine de la o fermă din Dorolea, cauzând un prejudiciu total de 63.000 de lei. Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud şi IPJ Suceava, au fost identificate şi depistate persoanele bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat", se arată în comunicat.

Unele dintre crotaliile bovinelor reclamate ca fiind sustrase au fost ridicate de la un abator din judeţul Suceava, stabilindu-se că au fost sacrificate în cadrul societăţii comerciale respective.

Contravaloarea prejudiciului cauzat, respectiv suma de 63.000 de lei, a fost recuperată.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a participaţiei penale.
Mai nouă Mai veche