5 motive pentru care să alegi încălzirea cu peleți









Atunci când își aleg metoda de încălzire a locuinței, oamenii caută cea mai eficientă și avantajoasă soluție, motiv pentru care cele mai populare metode de încălzire sunt centralele termice pe gaz sau cu lemne.

Cum tendințele actuale se concentrează pe găsirea și adoptarea unor soluții cât mai ecologice, care să nu polueze, dar costurile să fie totuși unele accesibile, au fost dezvoltate și soluții de încălzire care să se încadreze în aceste cerințe. Una dintre aceste soluții este încălzirea cu peleți.

Cu toate că nu reprezintă o soluție nou apărută, centrala pe peleți este una dintre cele mai eficiente metode de încălzire a unui spațiu și al cărei combustibil nu poluează, iar motivele pentru care ar trebui aleasă această soluție pentru încălzire sunt numeroase, printre cele mai importante fiind următoarele:

1. Peleții sunt produse naturale

Peleții se obțin din diferite deșeuri lemnoase și rumeguș, care sunt comprimate în granule mici, iar liantul care leagă aceste resturi lemnoase este tot natural, care se regăsește în mod obișnuit în compoziția produselor vegetale. Prin urmare, aceștia nu reprezintă niciun pericol pentru o sau natură, cenușa rezultată din arderea peleților fiind un foarte bun îngrășământ pentru plante.

2. Peletii au un randament de ardere mare

Deși este tot un tip de combustibil solid, randamentul de ardere al peleților este mai mare decât în cazul lemnului, deoarece cantitatea de apă din peleți este una extrem de mică, ceea ce susține o ardere mai îndelungată și producerea unei cantități mai mari de căldură cu aceeași cantitate de combustibil. Acest lucru dovedește și că eficiența termică este una ridicată în ceea ce privește centralele pe peleți.

3. Un combustibil cu costuri minime

Investițiile necesare pentru instalarea unei centrale pe peleți pot părea foarte mari, ceea ce îi determină pe mulți oameni să evite alegerea acestei soluții. Realitatea este însă că toate aceste investiții vor fi amortizate într-un timp foarte scurt, datorită costurilor reduse cu combustibilul folosit.

Altfel spus, în momentul în care caută peleți de vânzare, oamenii vor putea observa că prețurile acestora sunt accesibile, iar cumpărarea unei cantități mai mari de astfel de combustibil oferă în plus și o reducere de preț. Astfel, cheltuielile lunare cu încălzirea vor fi minime.

4. Peleții au o calitate bună

Calitatea peleților poate fi diferită de la un producător la altul, dar acest lucru nu înseamnă că va scădea eficiența termică. În plus, există o certificare europeană – EnPlus – cu privire la producția și distribuirea peleților, care este standardizată și care certifică această calitate a produselor.

5. Cea mai potrivită alternativă la încălzirea cu gaz

Centralele pe peleți reprezintă cea mai potrivită alternativă la care pot apela oamenii care nu au acces la o rețea de gaze naturale – gazele fiind cel mai ieftin combustibil folosit pentru încălzire. Cu ajutorul unei astfel de centrale, oamenii se pot bucura de condiții moderne și de un confort termic optim, fără a depinde de o infrastructură de gaz.

În concluzie, peleții nu sunt numai o soluție ecologică de încălzire, ci și una cu un randament termic ridicat și costuri minime.
Mai nouă Mai veche