VIDEO Ninge în Vama Siret - Porubne, unde mii de refugiați așteaptă să intre în România

A început să ningă, duminică noapte, în Vama Siret - Porubne unde mii de refugiați care fug de războiul din Ucraina așteaptă să intre în România.

Criza refugiaților provocată de invadarea Ucrainei de armata Federației Ruse se acutizează. Câteva mii de persoane așteaptă să treacă din Ucraina în România prin Vama Siret - Porubne. Foarte mulți și-au abandonat mașinile și au venit pe jos până la Punctul de Trecere al Frontierei, acolo unde abia duminică a fost crescută capacitatea de procesare a solicitanților. Mulți alții așteaptă în mașini, într-o coloană care se întinde pe mai bine de zece kilometri.

În noaptea de duminică spre luni, în zonă a început să ningă, iar oamenii s-au văzu nevoiți să se adopostească cum pot și să încerce să se încălzească cu puținele haine pe care le-au luat când și-au părăsit casele în fugă. 

Printre persoanele care așteaptă să treacă prin vamă se regăsesc atât cetățeni ucraineni, inclusiv etnici români, cât și cetățeni străini care lucrau sau studiau în Ucraina. 

Refugiații care au intrat deja în România au avut posibilitatea să se adăpoestească în corturile instalate de voluntari și de autorități. 

Mai nouă Mai veche