Accident de muncă la Egger Rădăuți. Un operator s-a lovit la spate în timp ce manevra un buștean de doi metri

Miercuri, 5 ianuarie 2022, la ora 11.44, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de Spitalul municipal Rădăuți, despre faptul că la Compartimentul de Primiri Urgențe s-a prezentat o persoană care a declarat că s-a lovit la nivelul spatelui în timp ce se afla la locul de muncă, la societatea Egger România.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul de 44 de ani, din Frătăuții Noi, este angajat ca operator mașini la societatea Egger România iar în jurul orei 06.00 se afla în timpul serviciului, în zona destinată tocării de masă lemnoasă. La un moment dat acesta a observat un buștean de aproximativ doi metri care se afla pe marginea tocătorului, existând posibilitatea ca acesta să cadă în lateral pe distribuitorul cu senzori. Victima a luat lemnul respectiv și l-a pus pe platou. La un moment dat a vrut să împingă lemnul înspre tocător. Când a ridicat lemnul, piciorul drept i-a alunecat pe margine, s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, lovindu-se cu spatele de o verigă metalică de aproximativ 20 de centimetri. După un timp acesta a luat decizia de a merge la Spital să-și facă o rază ca să vadă cu exactitate dacă are leziuni interne.

Bărbatul s-a deplasat cu mijloace proprii la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „contuzie coloană dorso-lombară”. În cauză nu i s-a eliberat concediu medical, urmând ca în ziua următoare acesta să se prezinte la serviciu.

Fiind audiat, bărbatul a declarat că nu formulează plângere penală. Reprezentanții Egger România au declarat că vor sesiza ITM Suceava despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche