Buletin de presă, 29 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat și sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației silvice și rutiere

La 28.01.2022, orele 07:10, echipajele din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și din cadrul Postului de Jandarmi Montani Sucevița, au oprit pentru control pe DN 17A Marginea, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos.
S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 30 ani, care a declarat verbal faptul că nu deține aviz de însoțire pentru cantitatea de lemn rotund pentru cherestea, specia molid.
Procedându-se la interogarea aplicației SUMAL 2.0 a rezultat că pentru mijlocul de transport, nu a fost emis niciun aviz de însoțire.
Pentru aceste motive, autoutilitara a fost condusă la depozitul din cadrul O.S Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatând că aceasta era încărcată cu cantitatea totală de 2,91 mc. lemn rotund pentru cherestea, specia molid.
S-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2), lit. a), pct. 1 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 2,91 mc. lemn rotund pentru cherestea, specia molid în valoare de cca. 1700 lei.


La 28.01.2022, ora 10:41, polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Drumul Judeţean nr. 176 se deplasează, din direcţia Moldoviţa-Vatra Moldoviţei, un ansamblu auto format din cap tractor şi remorcă, încărcat cu material lemnos transportat ilegal.
În temeiul sesizării, echipajul de poliție spre intersecţia dintre DN 17A şi DJ 176, ulterior deplasându-ne pe DN 17A, către comuna Sadova, jud. Suceava, fiind identificat transportul în timp ce se afla în coborârea pasului „Trei Movile”, com. Sadova, jud. Suceava, procedând la oprirea sa.
Cu prilejul opririi, s-a constatat faptul că ansamblul auto este condus de către un bărbat de 39 ani, existand avize pentru cantitatea de 36,78 metri cubi, nefiind constatate nereguli.
Ulterior, s-a procedat la conducerea ansamblului auto la atelierul de producţie de pe raza com. Sadova, jud. Suceava, în vederea inventarierii materialului lemnos existent pe ansamblul auto.
În urma activităţii de cubare a materialului lemnos şi inventariere a acestuia, a rezultat un volum care se încadrează în marja de eroare de 4%, conform procesului-verbal întocmit de către lucrătorii Ocolului Silvic Pojorâta, sens în care nu au fost constatate nereguli referitoare la legalitatea transportului.
S-a procedat la cântărirea ansamblului auto de către lucrătorii I.S.C.T.R .Suceava, ocazie cu care, în urma activităţii, s-a constatat faptul că transportul este supraîncărcat, măsurile legale urmând a fi luate de către angajaţii I.S.C.T.R .Suceava, conform cometențelor.
Polițiștii au procedat la sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 2900 lei așoferului de 39 ani, conform prevederilor art. 101, alin.1, pct. 37 din OUG 195/2002, dat fiind faptul că acesta, în calitate de conducător al ansamblului auto în cauză, a fost identificat conducând în trafic pe un sector de drum cu restricţii referitoare la masa totală a auto, respectiv pe Drumul Naţional 17A.


Sancțiuni contravenționale pentru încălcarea legislației Covid19 și nerespectarea carantinei

La data de 28.01.2022, orele 11.40 polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești, în timp ce efectuau activitatea de verificare cu privire la respectarea măsurii carantinării la domiciliu, au constatat faptul că un bărbat de 29 ani, nu se află la adresa declarată din satul Pătrăuți, com. Pătrăuți, jud. Suceava deși avea instituită măsura carantinării întrucât acesta este venit din străinătate, fiindu-le comunicat organelor de poliție prin listele zilnice, adresa declarată fiind aceeaşi cu adresa de domiciliu.
Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul a plecat în dimineața de 28.01.2022, în jurul orei 02.00 la concubina sa din oraș Gura Humorului, părăsind astfel adresa de carantinare.
În urma celor constatate, bărbatul de 29 de ani a fost sancționat contravențional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 1000 lei.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La data de 28.01.2022, ora 22:03, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe str. Negreşti a avut loc un accident cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este băut.
Echipajul rutier deplasat la fața locului a constatat că un bărbat de 35 ani, din mun. Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul pe str. Negreşti către str. Republicii, din mun. Vatra Dornei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a intrat în coliziune cu un alt autoturism, în urma impactului ambele vehicule suferind avarii.
Întrucât conducătorul auto de 35 de ani emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, potrivit art. 336 alin. 1, din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Bărbat reținut de polițiști pentru furt din auto

La data de 15.01.2022 orele 11:30, polițiștii Secției 10 P.R. Gura Humorului au fost sesizați de către o femeie din orașul Gura Humorului, județul Suceava cu privire la faptul că mașina sa a fost spartă, iar din interior i s-a sustras o geantă.
În urma investigațiilor efectuate pe raza comunei Mănăstirea Humorului, precum și a orașului Gura Humorului, au fost identificată persoana bănuită de comiterea furtului, respectiv un bărbat de 23 de ani din orașul Gura Humorului, jud. Suceava.
Având în vedere cele constatate, împrejurările și modul de comitere a faptei, la data de 28.01.2022, începând cu orele 15:00, s-a dispus ca măsură preventivă reținerea bărbatului de 23 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava
În cauză sunt continuate cercetările de către polițiștii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului în vederea soluţionării procedurale a cauzei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228, alin 1, 229 alin. 1, lit d din Cod Penal.
Mai nouă Mai veche