Care este inaltimea potrivita pentru un picior masa ?

O masa de bcuatarie si o msa de dinning pot fi piese de mobilier foarte diferite, chiar daca detin unele caracteristici comune diferenta poate fi notabila atunca cand ne uitam la inaltimea unui picior masa. Cand cumparati o masa, este posibil sa nu fi considerat ca exista numeroase tipuri si stiluri de picioare de masa. Picioarele mesei variaza de la cel mai simplu si mai robust picior patrat pana la piciorul spiralat cu aspect gotic.

Picioarele mesei nu sunt doar pentru a sustine blatul mesei, ci fie se amesteca pentru a evidentia masa, fie atrage la fel de multa atentie ca si designul mesei.

Stilul nu doar accentueaza masa, ci stilurile de picioare de masa se potrivesc stilului de design particular al fiecarei camere. Orice casa are cel putin o masa in majoritatea camerelor sale. De exemplu, in fiecare casa gasesti o masa de bucatarie, o masa de sufragerie, o masuta de cafea, noptiere, o masa de toaleta sau chiar o masa de joaca pentru copii.

Una dintre partile cele mai distinctive ale oricarei mese sunt picioarele sale. In timp ce majoritatea magazinelor de mobila ofera mese preproiectate, unele permit clientilor sa creeze o masa proiectata la comanda, alegand blatul mesei si tipul de picioare ale mesei.

In timp ce majoritatea oamenilor au o idee despre masa de stil pe care o doresc pentru fiecare camera, poate fi confuz cand este timpul sa aleaga picioarele mesei.

Acest ghid informativ ofera numeroasele tipuri de picioare de masa si stilul de design interior cu care se potriveste fiecare tip de picior.

Picioarele patrate ale mesei adauga linii curate oricarei mese creand o masa de cafea simpla, dar frumoasa, o banca sau o masa de sufragerie. De asemenea, isi gasesc drum in birouri sau locuri de munca industriale pentru simplitatea lor.

Aceste picioare de masa in stil modern sunt de obicei echipate cu un surub de fixare preinstalat pentru a atasa cu usurinta picioarele de blatul mesei. Proprietarii pot alege dintre un stil de colt rotunjit sau un colt patrat.

Exista compatibilitate cu aceste stiluri de design:

• Modern;
• Industrial;
• Contemporan;
• Minimalist.

Picioarele mesei canelate seamana cu coloanele grecesti antice, comune in stilurile neoclasice din secolul al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea. Piciorul mesei canelat are o suprafata concava, rotunjita spre interior. Este similar cu picioarele mesei din stuf, care au un design de suprafata convex, rotunjit spre exterior.

Compatibil cu aceste stiluri de design:

• Traditional;
• Clasic;
• Shabby Chic;
• French;
• Mediteranean.

Piciorul mesei Shaker, de exemplu, este modelat dupa mobilierul construit de Shakers care locuiesc in New Hampshire. Aceste picioare discrete de masa sunt o alegere excelenta pentru mesele de sufragerie si bucatarie mai mici. Picioarele mesei shaker incep cu un diametru mai mic la baza de jos a piciorului si se ingroasa pe masura ce se apropie de blatul mesei, facandu-le foarte stabile.

Compatibil cu aceste stiluri de design:

• Sud-vest;
• Eclectic;
• Modern;
• Contemporan;
• Minimalist.

Optiunile de inaltime si definitiile pentru picioarele mesei sunt usor de invatat. Cunoasterea inaltimii corecte a piciorului de masa pentru intrebuintarea zilnica este jumatate din lupta atunci cand va confruntati cu sarcina de a cumpara si/sau construi mese si birouri. Puteti fi cu usurinta coplesit de numarul de optiuni disponibile pentru picioare de masa, fiind dificil sa va hotarati daca sa cumparati picioare de masa pentru birou sau bar pentru proiectul de masa. Pentru orice picior de masa, unde inaltimea este un punct important, nu uitati sa includeti grosimea blatului mesei in inaltimea totala a mesei sau a biroului. Iata o scurta descriere a desemnarilor standard de inaltime a piciorului de masa si pentru ce tip de aplicatie la masa sunt utilizate in mod obisnuit.

Picioarele mesei cu inaltimea barului vor masura intre 101 si 110 cm inaltime, oferindu-va o suprafata de lucru finisata de 102 pana la 125 cm in inaltime. Acestea sunt utilizate cel mai frecvent, nu este surprinzator, pentru zonele de bar unde utilizatorii sunt fie in picioare, fie asezati pe un scaun inalt. Inaltimea barului poate fi prea mare pentru ca unii utilizatori sa stea in picioare si sa indeplineasca sarcini, asa ca daca nu sunt furnizate scaune, cel mai bine este sa ramaneti in partea inferioara a intervalului de inaltime recomandat.

Picioarele mesei la contra-inaltime masoara, de obicei, intre 80 si 85 cm in inaltime, lasandu-va cu o inaltime finisata a mesei de aproximativ 83 cm pana la 92 cm. Aceste picioare sunt ideale pentru blaturile din bucatarii, garaje si ateliere in care utilizatorul sta in picioare sau sta pe un scaun jos. Inaltimea lor ridicata evita sa fie nevoita sa se aplece pentru a finaliza o activitate, ceea ce ar putea cauza o presiune nejustificata si prelungita pe spate.

Picioarele mesei reglabile pe inaltime folosesc dispozitive de nivelare mai mari, fie la piciorul de langa podea, fie la placa de montare de sub blatul mesei, pentru a schimba drastic inaltimea picioarelor mesei. Deci, in loc sa reglati doar inaltimea biroului sau doar inaltimea blatului, veti putea regla inaltimea unui birou de la inaltimea tejghelei, sau chiar inaltimea blatului pana la inaltimea barei. Site-urile web bune vor avea o descriere a inaltimii piciorului de masa, fie in titlul paginii, fie in detaliile produsului. Acestea sunt grozave pentru aplicatii hot desking sau statii de lucru cu mai multi utilizatori. Domicilio.ro este locul perfect pentru a cumpara picioare de masa de calitate!


Niciun comentariu

Un produs Blogger.