Buletin de presă, 30 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment privat organizat cu încălcarea legislației Covid19 întrerupt de polițiști

La 29.01.2022 ora 20:40, lucrătorii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au obținut o informație cu privire la faptul că pe raza satului Deia, com. Frumosu, jud. Suceava, are loc o petrecere la o cabană turistică, nerespectându-se prevederile Legii nr. 55/2020.
Polițiștii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate în incinta cabanei un număr de aproximativ 30 de persoane, care organizaseră o masă festivă.
Din discuţiile purtate cu acestea, s-a stabilit faptul că organizatorul evenimentului este un bărbat de 46 ani din com.Vatra Moldoviţei, sat Paltinu, jud. Suceava, persoana recunoscând acest aspect în faţa lucrătorilor de poliţie.
Cu prilejul intervenţiei, evenimentul a fost oprit și iar organizatorul a fost sancţionat contravențional conform prevederilor art. 65, lit. j), din Legea 55/2020, raportat la art. 1, pct.1 din Anexa nr. 3 la HG 34/2022, cu amendă în valoare de 3000 de lei.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 29.01.2022, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, patrula din cadrul SPR 12 Preutești a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o tânără din satul Arghira, com. Preutești, jud. Suceava despre faptul că tatăl său o agresează pe mama sa și a spart televizorul.
Din verificări a reieșit faptul că o femeie de 37 ani trăiește în concubinaj cu un bărbat de 43 ani de aproximativ 12 ani, ambii locuind pe raza sat Arghira, Com Preutești, jud Suceava.
La data de 29.01.2022, în jurul orelor 19.00, bărbatul a venit la domiciliu în stare de ebrietate, fapt pentru care a provocat scandal, i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare femeii de 37 de ani, totodată a agresat-o fizic. De asemenea, a tras de pe masă televizorul, pe care l-a distrus.
Având în vedere aspectele constatate s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit risc iminent, procedându-se astfel la emiterea unui ordin de protecție cu caracter provizoriu începând cu data de 29.01.2022 până pe data de 02.02.2022.
De asemenea, bărbatul de 43 de ani a fost imobilizat și ulterior transportat la Spitalul Burdujeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie faptă prev. şi ped. de art. 193 alin. 1 raportat la art. 199 alin. 1 Cod Penal și ,,Distrugere”, faptă prev. și ped. De art 253 salin 1 Cod Penal, ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Preutesti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 29.01.2022, în jurul orei 04.30, un tânăr de 22 ani, din oraș Dolhasca, a condus autoturismul pe str. Mitropoliei din mun. Suceava, iar la pătrunderea în intersecția cu str. Ana Ipătescu, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 54 ani din comuna Șcheia.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, respectiv a conducătorului auto de 22 de ani și a pasagerei de 21 de ani din mașina acestuia, dar și a șoferului de 54 ani.
Conducătorii auto implicați în accidentul de circulație în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 54 ani și 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru șoferul de 22 ani. Ulterior acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-au dat consimțământul în acest sens.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La 29.01.2022, orele 22.50, patrula formată lucrătorii SPR 2 Ipotesti, în timp ce efectua activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe raza comunei Bosanci, județul Suceava, a identificat în trafic un autoturism ce circula către str. Mihai Eminescu. S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului respectiv, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 18 ani din sat / com. Bosanci. Acesta a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița RCA, declarând că nu are asupra sa cartea de identitate și că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, iar in urma verificarii acestuia in baza de date s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1, din Codul penal cercetările fiind continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Ipotesti.
Mai nouă Mai veche