Buletin de presă, 4 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 46.630 lei aplicate de polițiști

În perioada 31.12.2021-02.01.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 391 testări cu aparatul etilotest și aplicate 79 sancțiuni contravenționale în valoare de 46.630 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.01.2022, în jurul orei 16:35, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J. 209A pe raza localității Slatina, în timpul unei manevre de mers înapoi, un localnic de 41 de ani a surprins și accidentat o localnică de 79 de ani, care a traversat drumul prin loc nepermis și fără să se asigure, prin spatele autoutilitarei.
Din accident a rezultat decesul femeii de 79 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 04.01.2022, ora 04.19, Biroul Rutier Suceava a fost sesizat de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești, despre faptul că, la data de 03.01.2022, în jurul orei 21.30, în localitatea Bosanci a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea motocicleta pe raza localității Bosanci, un localnic a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea motociclistului, care a fsot transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
La unitatea spitalicească, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul din localitatea Bosanci nu posedă permis de conducere, iar vehiculul condus de acesta nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză, s-a întocmit penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 03.01.2022, orele 11:35, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 66 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche