Buletin de presă, 9 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 09.01.2022, ora 00:05, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, au fost sesizați telefonic de către o femeie din comuna Vadu Moldovei, sat Cămârzani, jud. Suceava, despre faptul că soțul său a lovit-o și este amenințată.
Deplasați în regim de urgență la fața locului, polițiștii au identificat victima la locuința sa din sat Cămârzani, com. Vadu Moldovei, unde locuiește, fără forme legale, împreună cu sotul său și cei doi copii minori în vârstă de 10 și respectiv 8 ani. Apelanta a declarat verbal faptul că soțul său, aflat sub influența băuturilor alcoolice a urcat în camera în care ea se odihnea cu copii, a devenit agresiv fizic, lovind-o, totodată a amenințat-o cu acte de violență.
În urma întocmirii formularului pentru evaluarea riscului a rezultat faptul că în cauză există risc iminent. Astfel s-a emis ordinul de protecție provizoriu, pe o durată de 5 zile, începând din data 09.01.2022 până în data de 14.01.2022, prin care i s-a impus bărbatului să părăsească locuința familiei, fiind evacuat și să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de partea vătămată și copii.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”violență în familie”, prev. de art. 199 alin. 1 cu ref. la art. 193 alin. 1 și a infracțiunii de ”amenințare”, prev. de art. 206, alin. 1 din Codul penal, care va fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Vadu Moldovei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 08.01.2022, în jurul orei 19:20, un tânăr în vârstă de 19 de ani din mun. Câmpulung – Moldovenesc, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din mun. Câmpulung Moldovenesc, l-a surprins și accidentat mortal pe un bărbat de 71 de ani din mun. Câmpulung Moldovenesc, care era angajat în calitate de pieton în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe carosabil şi a decedat la faţa locului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul din municipiul Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal.


La data de 08.01.2022, în jurul orei 19:03, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din aceeași localitate, având direcția de deplasare com. Vama spre com. Pojorâta, ajuns în zona intersecției cu str. Mărțișorului, a surprins și accidentat pe un pieton care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, provocându-i acestuia vătămări corporale ușoare.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 08.01.2022, ora 11.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești aflați în patrulare pe DJ 178 C, de pe raza com. Bilca, au depistat o autoutilitară care circula pe DJ 178 C, pe direcția com. Bilca - com. Frătăuții Noi și care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 69 ani din com. Frătăuții Noi și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul de 69 de ani transporta cantitatea de 2.059 m.c cherestea, în valoare de 1317 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2020 M, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O.S.Putna.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.01.2022, în jurul orelor 17.40, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Frătăuții Noi, sat Costișa, jud. Suceava, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui moped, ce nu avea aplicat număr de înmatriculare și care circula pe drumul comunal DC 49 A, de pe raza satului Costișa, com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, pe direcția com. Frătăuții Noi- centrul satului Costișa. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat în vârstă de 29 ani din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că mopedul este radiat din circulație din data de 31.08.2017. De asemenea, bărbatul de 29 de ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aer expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 334, al. 1, art.335 alin,1 și art. 336 alin,1 din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod Penal.


La data de 08.01.2022, ora 2333, poliţiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, au fost sesizați de către ofițerul de serviciu din cadrul subunității, cu privire la faptul că pe str. Aleea Lalelelor din mun. Suceava, a avut loc o tamponare, iar unul din conducătorii autoturismelor este sub influența băuturilor alcoolice.
În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificat un bărbat de 39 ani. S-a stabilit faptul că acesta a condus autoturismul, împrejurări în care a acroșat ușor un alt vehicul care se afla staționat. Solicitându-i-se documentele personale și ale autoturismului, acesta a precizat că nu are asupra sa permisul de conducere. Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, rezultând îmbibație alcoolică de 0,73 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche