Căruțaș rănit după ce provocat un accident rutier, într-o intersecție din Marginea

Vineri, 21 ianuarie 2022, în jurul orelor 13:07, Ilie C., în vârstă de 42 de ani, din comuna Burla, conducea atelajul hipo tras de un cal pe un drum comunal neclasificat pe raza comunei Marginea. Când a ajuns la o intersecție cu un al drum comuna neclasificat nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Volkswagen Touran, condus pe drumul prioritar de Ionuț Costel B., din Marginea, situație în care cele două vehicule au intrat în coliziune.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului de atelaj hipo care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul: „contuzie șold ”, fiind ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorii celor două vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate, vinovăția producerii accidentului aparține conducătorului atelajului hipo, care nu a respectat regulile de circulație privind prioritatea.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche