Incendiu la clădirea dispensarului din Falcău

Duminică, 23 ianuarie 2022, la ora 22:50, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că la dispensarul uman situat pe raza localității Falcău a izbucnit un incendiu.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că dispensarul uman este situat pe raza localității Falcău, comuna Brodina, unde Silviu Vasile V. se ocupă de pază, precum și de centrala termică. În jurul orelor 20.00 acesta a scos cenușa din centrala termică, după care a făcut focul. În jurul orelor 22.45 acesta a constatat faptul că din camera centralei se simte miros puternic de fum, motiv pentru care a apelat 112.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că atunci când paznicul a scos cenușa din centrala termică, este posibil să fi căzut scântei peste lemnele depozitate în camera centralei, după care acestea au ars mocnit. Fiind întrebat, bărbatul a precizat că nu a observat să fi căzut jar sau scântei peste lemnele depozitate, însă acest lucru este posibil să se fi întâmplat.

În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracțiunea de „distrugere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 255 alin. (1) din Codul Penal, care urmează a fi soluționat de către lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus.
Mai nouă Mai veche