Jumbo se extinde și deschide anul acesta magazine în două noi orașe

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo va deschide două noi hipermarketuri în România în acest an, rețeaua locală urmând să crească la 17 magazine.

Noile hipermarketuri vor fi deschise la Iași și Sibiu, a anunțat compania citată de Profit.ro.

În prezent, Jumbo operează o rețea de 15 hipermarketuri în România, din care 4 în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Craiova, ultimul deschis toamna trecută.

Viitorul hipermarket din Iași va avea o suprafață de aproximativ 16.000 metri pătrați, în timp ce magazinul din Sibiu va fi ceva mai mic, cu o suprafață de aproximativ 15.000 metri pătrați.

Ambele magazine vor fi deschise în ultima parte a anului.

Jumbo își va extinde prezența și în Grecia și Cipru în acest an, cu două noi unități în total.

La finele lunii decembrie, rețeaua Jumbo cuprindea 81 de magazine fizice, în Grecia (52), România (15), Bulgaria (9) și Cipru (5), precum și două magazine online.

Grupul este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, și în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia și Muntenegru, un nou parteneriat fiind în curs de definitivare pentru lansarea, în acest an, a primului magazin sub brandul Jumbo în Israel.

Profit.ro a relatat, recent, că Jumbo și-a încetinit creșterea în România anul trecut, în contextul restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Subsidiara locală a Jumbo a rezistat cu bine în primul an de pandemie, consemnând singura creștere la nivel de grup, însă blocajele din lanțurile de aprovizionare și restricționarea accesului clienților în magazine au frânat puternic avansul în 2021, în special în ultima parte a anului.

Vânzările Jumbo în România s-au prăbușit cu 20% și, respectiv, 10% în noiembrie și decembrie, după introducerea obligativității prezentării certificatului verde la intrarea în magazine.

La nivelul întregului an, vânzările Jumbo au crescut cu 7% pe piața locală, comparativ cu un avans de aproape 13% în 2020, când au depășit pragul de 170 milioane de euro.

Grupul elen a raportat vânzări consolidate mai mari cu aproape 20% în 2021 față de anul anterior, susținute de creșteri importante în Grecia, principala sa piață de desfacere (+32%), și Cipru (+12%).

În 2020, vânzările Jumbo au scăzut cu 18,2%.
Mai nouă Mai veche