VIDEO Autorul jafului armat de la Iaslovăț a fost arestat pentru 30 de zile

Miercuri, 26 ianuarie 2022, inculpatul Elisei Boca a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de emitere a mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În urma analizării probelor depuse la dosar, Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Tânărul de 21 de ani, din Cajvana, a recunoscut că este autorul jafului armat comis luni într-o cafenea din Iaslovăț, folosind un pistol neletal și având glugă pe cap și fața acoperită cu mască. 

Tânărul a fost identificat la mai puțin de 24 de ore de la comiterea faptei, după ce polițiștii au vizionat peste o mie de minute de înregistrări video ale camerelor de supravghere din zonă. Având în vedere datele și informațiile obținute în cauză, s-a solicitat autorizarea efectuării unei percheziții domiciliare la locuința suspectului Roberto Elisei Boca, de 21 de ani, din orașul Cajvana, județul Suceava.

Prin încheierea de sedință judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a emis mandatul de percheziție domiciliară.

Marți, 25 ianuarie 2022, începând cu ora 15:50, lucrătorii de poliție judiciară au efectuat percheziția domiciliară cu sprijinul unei grupe din cadrul SAS Suceava. Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, suspectul care se afla la domiciliu a încercat să fugă cu un autoturism Mercedes clasa A. Fiind urmărit de lucrătorii de poliție, suspectul a fost identificat la volanul autoturismului, a fost imobilizat și a fost condus la locuință în vederea efectuării percheziției domiciliare. 

Cu ocazia efectuării percheziției, suspectul a indicat faptul că a distrus prin incendiere geaca de culoare verde și pantofii sport cu care era îmbrăcat în noaptea de 24 ianuarie 2022 la comiterea faptei din cafeneaua din Iaslovăț. De asemenea, suspectul i-a condus pe lucrătorii de poliție la locul în care a incendiat geaca și perechea de pantofi sport respectiv în gradina din spatele imobilului percheziționat și a descris în detaliu modul în care a comis fapta.

Tot cu ocazia percheziției domiciliare a fost identificată și ridicată o pereche de pantaloni sport de culoare gri deschis identici cu pantalonii folosiți de autor la comiterea faptei precum și suma de 764 lei provenită din fapta de talhărie.

După efectuarea percheziției, suspectul a fost condus pentru audieri la sediul Postului de Poliție Iaslovăț și a fost efectuată reconstituirea modului de comitere a faptei.

În cadrul cercetărilor efectuate până la ora 19:30 nu a fost identificat pistolul utilizat la comiterea faptei, deși suspectul i-a condus pe lucrătorii de poliție judiciară la o distanță de circa 500 de metri de locul faptei, pe podul care traversează părăul Iaslovăț, indicând că a aruncat pistolul în albia părăului. Ulterior, în anchetă, suspectul a recunoscut că a ascuns arma la domiciliul tatălui său. În jurul orei 20:00 a fost ridicat de la tatăl suspectului pistolul folosit de fiul său la comiterea faptei, respectiv un pistol metalic neletal.

S-a procedat la reaudierea suspectului în prezența avocatului ales, ocazie cu care acesta a recunoscut faptele comise și a descris în detaliu modul de comitere a faptelor.

În cauză se efectuează cercetări față de suspect sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „Tâlhărie calificată”, „Nerespectare a regimului armelor și munițiilor” și „deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Față de suspect s-a dispus inițial măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

În timpul efectuării cercetărilor autorul a achitat în integralitate prejudiciul produs prin comiterea infracțiunii, în sensul că a achitat prin intermediul tatălui său suma de 1.380 lei către administratorul cafenelei din Iaslovăț.
Mai nouă Mai veche