Premieră medicală la Spitalul Județean Suceava. O proteză totală de șold cu dublă mobilitate a fost implanttă cu succes unui pacient

Joi, 27 ianuarie 2022, a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană: implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. 

Acest tip de implant utilizat pentru tratamentul coxartrozei asigură o stabilitate articulară mai mare permițând postoperator reluarea unui stil de viață cât mai apropiat de normal. 

În cazul pacientului operat joi acesta îsi va putea relua o parte din activitățile sportive recreaționale. 

„Displaziile articulare ale șoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale
lombare care însoțesc coxartroza reprezintă deasemenea indicații pentru utilizarea acestei proteze. Prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile. Această este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secției și a spitalului își exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției”, a transmis Spitalul Județean Suceava. 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.