Trei algerieni care au intrat ilegal în țară, depistați pe calea ferată, la Dornești

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat în apropierea frontierei de stat, trei cetăţeni din Algeria care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina, cu scopul de a ajunge în vestul Europei. Faţă de cei trei cetăţeni algerieni se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

În data de 27 ianuarie 2022, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, polițiştii de frontieră au depistat trei cetățeni străini, care se deplasau pe jos, pe calea ferată, dinspre localitatea Ţibeni spre localitatea Dorneşti.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni din Algeria cu vârste cuprinse între 25 ani şi 30 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceştia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În cauză, faţă de cei trei algerieni se efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche