S-a îmbătat într-un bar din Tișăuți și a plecat cu mașina acasă, dar a fost găsit de polițiști într-un șanț din Ipotești

Duminică, 23 ianuarie 2022, la ora 15.20, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești, în timp ce se deplasau pe raza comunei Ipotești cu autospeciala de serviciu și efectuau verificări cu privire la persoanele aflate sub măsura izolării și carantinării, au observat autoturismul Ford care prezenta avarii la caroserie și care se afla intrat în șanțul de pe strada Mihail Sadoveanu. Lângă vehicul a fost identificată o persoană de sex masculin aflată vizibil sub influența băuturilor alcoolice.

S-a procedat la legitimarea persoanei, însă din cauza stării avansate de ebrietate nu s-a reușit obținerea de date, motiv pentru care s-a procedat la conducerea persoanei la sediul Postului de Poliție Ipotești.

În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că persoana este Ion D., de 51 de ani, domiciliat în Ipotești. Din discuțiile purtate a reieșit faptul că în cursul zilei s-a deplasat cu autoturismul proprietate la un bar de pe raza satului Tișăuți, unde a consumat băuturi alcoolice după care s-a urcat la volanul vehiculului pe care l-a condus pe o distanță de circa 1,5 km, iar pe strada Mihail Sadoveanu a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în șanțul de pe marginea străzii.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche