Tânărul care s-a răsturnat cu mașina la Iaslovăț era băut, nu avea permis și trebuia să stea în carantină, iar mașina avea cauciucuri de vară. Polițiștii i-au deschis dosar penal pentru trei infracțiuni

Marți, 4 ianuarie 2022, la ora 07.00, Dumitru P., de 23 de ani, a condus autoturismul Audi Q5 pe DN 2K, pe raza localității Iaslovăț, având direcția de deplasare dinspre Iaslovăț către Milișăuți. Când a ajuns într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a rulat în șanțul din partea stângă a drumului, a rupt un stâlp care susținea indicatorul „depășirea interzisă” după care s-a răsturnat pe cupolă, blocând un sens de mers

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-a stabilit diagnosticul „TCC ușor, contuzie cu excoriații antebraț drept”.

Tânărul a fost testat la fața locului, în ambulanță, cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Tânărul apare în baza de date ca fiind în carantină. 

Fiind verificat în baza de date, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Autoturismul implicat în evenimentul rutier nu era echipat cu anvelope de iarnă.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice faptă și vătămare corporală din culpă.

Articole pe aceeași temă: 

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche