Un șofer beat la volan a fost prins de polițiști după o scurtă urmărire în zona Policlinicii Areni din municipiul Suceava

Duminică, 2 ianuarie 2022, la ora 22:40, ofițerul de serviciu al Poliției Municipiului Suceava a informat patrulele din teren să aibă în atenție un autoturism Ford Focus C-Max, de culoare roșie, înmatriculat în Germania, întrucât se îndreaptă dinspre Dărmănești spre Suceava și conduce haotic.

Autoturismul în cauză a fost identificat în zona bisericii ,,Sfânta Înviere’’, având direcția de deplasare către Policlinica Suceava. S-a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase în vederea opririi autoturismului, însă conducătorul și-a continuat deplasarea efectuând viraj la dreapta atât pe sensul de mers cu acces interzis de pe strada Mărășești, cât și pe sensul de mers cu acces interzis de pe strada Mihai Viteazul.

Ulterior, conducătorul auto a oprit în stația TPL din proximitatea Policlinicii Suceava, pe strada Mihai Viteazul.

La volanul autoturismului a fost identificat Valentin M., din municipiul Rădăuți. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea sa la sediul poliției, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Poliției Municipiului Suceava.
Mai nouă Mai veche