Urmărire de 15 kilometri după un șofer beat, pe drumul Straja - Brodina

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 22:55, o patrulă de poliție care se afla pe DJ 209G, pe raza localității Straja, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Audi A6 care avea o deplasare sinuoasă către localitatea Brodina.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate din autospeciala de poliție, continuându-și deplasarea cu viteză mărită către localitatea Brodina. Deoarece autoturismul în cauză prezenta un real pericol pentru siguranța traficului rutier, acesta circulând haotic, lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

După o distanță de aproximativ 15 kilometri, conducătorul autoturismului Audi A6, ajuns în localitatea Brodina, în timp ce a încercat să efectueze virajul la stânga a derapat, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un parapet, după care a plonjat cu autoturismul în proximitatea albiei râului Suceava.

S-a procedat imediat la scoaterea conducătorului auto din autoturism pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă acesta a refuzat, precizând faptul că nu a suferit leziuni în urma evenimentului.

Șoferul, Petru H., de 47 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a precizat că nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce autoturismul pe drumurile publice. Pentru că emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0.85 mg/l pur alcool în aerul expirat. În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.