Bărbat din Ipotești condamnat la închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă și conducere sub influența alcoolului

Un bărbat din satul Tișăuți, comuna Ipotești, va sta șase luni în închisoare după ce a fost condamnat definitiv pentru mărturie mincinoasă, având anterior o altă condamnare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

Ovidiu Socoliuc a fost condamnat de Judecătoria Suceava la patru luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă, pedeapsă la care a fost adugată o condamnare cu suspendare la șase luni de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, dispusă de Judecăria Pașcani în 2013, rezultând un total de zece luni de închisoare. 

Curtea de Apel Suceava a admis vineri, 4 februarie 2022, apelul inculpatului și a transformat condamnarea de patru luni pentru mărturie mincinoasă în amendă penală, astfel că bărbatul va executa condamnarea inițială de șase luni de închisoare și va plăti o amendă penală de 4.050 de lei. 

Vineri, bărbatul a fost identificat, i s-a adus la cunoștință conţinutul mandatului de executare a pedepsei închisorii și a fost escortat la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat.
Mai nouă Mai veche