Șofer beat la volan, urmărit de polițiști până în curtea casei, la Milișăuți. A fost încătușat și i s-a întocmit dosar penal pentru că a refuzat testarea alcoolemiei

Vineri, 4 februarie 2022, în jurul în jurul orelor 16:10, un echipaj de poliție a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism Volkswagen are se deplasa din direcția DN 2H, pe strada Luncii, conducătorul auto neconformându-se semnalului, continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 300-400 de metri, efectuând apoi un viraj dreapta.

Autoturismul s-a oprit la o gospodărie, iar la volan a fost identificat Vasile O., cu domiciliul la adresa respectivă, care se afla singur în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, fiind incoerent în vorbire și având un comportament agresiv verbal, a fost încătușat și i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto refuzând, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche