Botoșănean prins beat la volan în Burdujeni, reținut în arest

Luni, 21 februarie 2022, la ora 21.25, lucrătorii Secției de poliție Burdujeni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, au procedat la oprirea în trafic a autoturismului Peugeot care se deplasa pe direcția Ițcani spre Botoșani.

La volan a fost identificat Irinel D., de 41 de ani, din municipiul Botoșani. Persoana în cauză figureaza în baza de date cu permis de conducere suspendat.

Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Suceava - Biroul Rutier, în vederea testării cu aparatul etilotest și stabilirii alcoolemiei.

Fiind întrebat dacă este de acord să fie testat, bărbatul a relatat verbal, că refuză. Având în vedere acest aspect, a fost condus la U.P.U Suceava din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde la ora 22:21, în prezența doctorului, a refuzat recoltarea probelor bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În urma celor constatate, actele întocmite de organele de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au fost preluate de organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Biroului Rutier Suceava, care au dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, fiind de asemenea dispusă reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, începând de marți, la ora 02.00. 

Acesta a fost condus la IPJ Suceava – Centrul de Reținere și Arest Preventiv unde a fost pusă în executare ordonanța.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvărșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche