Buletin de presă, 1 februarie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 29.01.2022, ora 07:30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, ansamblul rutier format din cap tractor ce tracta semiremorcă condus de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea 41,5020 mc cherestea tivită de esență brad și molid.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că inspecția tehnică periodică a semiremorcii este expirată din data de 07.10.2021, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare.
Întrucât existau supiciuni cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic, ansamblul rutier a fost însoțit și predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni în vederea inventarierii încărcăturii.
La data de 31.01.2022, în urma inventarierii, specialiștii silvici au constatat faptul că, în semiremorcă se află cantitatea totală de 47,594 mc cherestea tivită de esnță rășinoase, brad și molid, cu 6,092 mc în plus față de volumul avizat.
Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 6,092 mc material lemnos, în valoare de 5.300,04 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 363.125 lei aplicate de polițiști

În perioada 28-30.01.2022, între orele 20:00-04:00, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 507 testări cu aparatul etilotest și aplicate 234 sancțiuni contravenționale în valoare de 87.630 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 22 permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 28.01.2022-30.01.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 534 sancțiuni contravenționale în aloare de 275.495 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 68 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 31.01.2021, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Suceava, față de un bărbat de 40 de ani din comuna Cornu Luncii, condamnat la o pedeapsă de 1 an 10 luni și 20 de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Bărbatul de 40 de ani a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, transportat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 31.01.2022, ora 11.45, în timp ce conducea autoutilitara pe DC 209J, în localitatea Clit, în dreptul unui imobil, un bărbat de 21 de ani din comuna Ciurea a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 50 de ani din comuna Sucevița.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 50 de ani și a doi pasageri din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 31.01.2021, în jurul orelor 15:10, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Plt. Ghiniţă din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Mălini.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de conducere i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche