Buletin de presă, 13 februarie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru contrabandă

La data de 11.02.2022, în jurul orelor 17:10, echipajul de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Prieteniei din mun. Câmpulung Moldovenesc a identificat în trafic un autoturism care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire, fiind urmărit și blocat pe strada 13 Decembrie.
S-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, acesta deținând în interior și transportând un număr de 6000 bucăți țigări fără timbru fiscal, de proveniență extra-comunitară.
A fost dispusă prin ordonanţă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prev. şi ped. art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006. De asemenea, polițiștii au dispus cantității de 6000 bucăți țigări dar și a sumei de 1212 de lei găsită asupra bărbatului de 42 de ani.
Totodată, a fost indisponibilizat și autoturismul în valoare de cca. 6000 Euro, utilizat la comiterea infracțiunii de contrabandă.
Prin ordonanţa din data de 12.02.2022, organele de poliţie judiciară au dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, acesta fiind depus la Centrul de reţinere şi arestare preventivă al I.P.J. Suceava.
Totodată, bărbatul de 42 ani a fost sancționat contravențional și pentru regulile de circulație încălcate de către acesta cu ocazia urmăririi în trafic.
În data de 12.02.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de inculpat.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 12.02.2022, în jurul orei 12:25, un bărbat în vârstă de 50 ani, din municipiul Fălticeni, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe drumul comunal Leucușești, din direcția Leucușești către Fălticeni, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un tanar de 17 ani din municipiul Fălticeni.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motociclului, precum și a pasagerului de pe motociclu, un alt minor de 17 ani din municipiul Fălticeni.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative și li s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul municipal Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de: „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 2, 3 și 4 din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 12.02.2022, ora 20.50, polițiștii SPR 4 Gălăneşti în timp ce executau serviciul de control al circulaţiei rutiere pe drumul comunal din comuna Voitinel, au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, din com. Voitinel.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că șoferul nu deţine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 12.02.2022 orele 23:15, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat conduce sub influența băuturilor alcoolice.
În urma verificărilor în trafic, autoturismul despre care existau informații că ar fi condus de un bărbat aflat sub influența alocoolului a fost identificat circulând pe strada Piața Unirii din mun. Rădăuți.
Acesta a fost blocat în trafic de un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică și de lucrătorul de serviciu din Compartimentului Rutier.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din mun. Rădăuți.
Pe locul pasagerului dreapta față a fost identificat un bărbat de 25 de ani, din com. Marginea, iar pe bancheta spate, alți doi pasageri de 25 și respectiv de 23 de ani, ambii din com. Marginea.
Șoferul și unul dintre pasageri au manifestat un comportament necooperant și agresiv verbal în primă fază, motiv pentru care au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.
Aici, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Rădăuți unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, s-a stabilit că autoturismul nu avea o asigurare obligatorie valabilă, fiind ridicat certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de ănmatriculare, totodată aplicându-se sancțiune contravențională.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 12.02.2022, la ora 23.39, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe un drum neclasificat de pe raza com. Straja, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din com. Straja.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, recoltându-se două mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Eveniment privat întrerupt de polițiști în context pandemic

La data de 12.02.2022, ora 21:30, polițiștii SPR 9 Șcheia, în timp ce desfășurau activități de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS COV2 au constatat faptul că la un restaurant din localitatea Frumoasa, are loc o petrecere.
Având în vedere aspectele constatate, s-a intervenit cu o patrulă din cadrul Secției Șcheia, 2 echipaje din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava și o grupă de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava, ocazie cu care s-a stabilit faptul că în incinta localului din localitatea Frumoasa se desfășura un eveniment de familie la care participau circa 30 de persoane.
În interior a fost identificat un bărbat din localitatea Sf. Ilie, com. Șcheia și mai mulți membri ai familiei sale care sărbătoreau un eveniment privat (cumătrie). Aceștia consumau băuturi alcoolice și non alcoolice, în interior fiind identificat și un sistem audio de redare a muzicii.
Evenimentul a fost întrerupt de lucrătorii de poliție, iar persoanele participante au părăsit locația.
S-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului evenimentului privat, precum și a societății comerciale care a permis desfășurarea evenimentului, conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020 rap. la art. 1 pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. 34/2022 .
Mai nouă Mai veche