Buletin de presă, 14 februarie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 13.02.2022, orele 17:17, polițiștii din cadrul Compartimentului Ordine Publică Urbană Gura Humorului au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că tatăl său o amenință, iar săptămâna trecută a agresat-o pe mama sa.
Din discuțiile purtate cu apelanta și cu mama sa a rezultat faptul că la data de 13.02.2022, în jurul orelor 17:10, în timp ce se aflau la domiciliu, agresorul, pe fondul consumului de alcool, a provocat scandal la adresa soției sale. Fiica părții vătămate a intervenit pentru a aplana conflictul, moment în care tatăl său a lovit-o și a amenințat-o, provocându-i astfel o stare de temere.
Persoanele vătămate nu au dorit solicitarea unui echipaj de ambulanță la fața locului.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului conf. Lg.217/2003, stabilindu-se că există risc iminent, totodată persoanele vătămate solicitând emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.
În cauză s-a emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, în intervalul 13.02.2022 – 18.02.2022, orele 20:00, conf. Legii nr. 217/2003, persoanele vătămate declarând faptul că nu doresc să fie reintegrate în locuința comună, întrucât vor locui la adresa unor rude.
De asemenea, persoanele vătămate au fost îndrumate să se prezinte la SML Suceava în vederea solicitării emiterii unui certificat medico-legal, precum și la Judecătoria Gura Humorului pentru emiterea unui ordin de protecție, fiindu-le înmânate în acest sens cererile privind emiterea ordinului de protecție.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,Violența in familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin.1 raportat la art. 193 alin 1 din Codul Penal și ,,Amenințarea”, faptă prev. și ped. de art. art 206. alin.1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 13.02.2022, ora 11:07, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că pe raza comunei Poiana Stampei a avut loc un accident rutier soldat cu victime.
S-a stabilit că o femeie de 60 de ani din municipiul Rădăuți, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 – în afara localității Poiana Stampei, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către un bărbat 43 ani, din municipiul Iași, județul Iași.
În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto și Proca Elena de 34 ani din Iași și a patru pasageri, care au fost transportați la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii ambelor autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul ambilor conducători auto, însă au fost conduşi la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 196 alin. (2), (3) şi (4) din Cod Penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La 13.02.2022, în jurul orelor 12:15, un bărbat de 32 ani din mun. Suceava, jud. Suceava, conducea autoturismul pe str. Ana Ipătescu din mun. Suceava și a surprins şi accidentat pe o femeie de 58 ani, ce traversa strada prin loc nepermis.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat , după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


La data de 13.02.2022, în jurul orei 1920, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, un bărbat a surprins și accidentat ușor peun pieton, care a procedat la traversarea părții carosabile printr-un loc nemarcat. Acesta din urmă a fost preluat de un echipaj medical și tranportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,55 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La data de 13.02.2022, orele 2245 patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a oprit pe D.C. 40 din satul Slobozia - Sucevei, com. Grănicești, jud. Suceava, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 22 ani, din orașul Milișăuți, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere.
In urma cercetărilor s-a constatat că autoturismul aparține mamei sale, iar tânărul l-a luat din curtea părinților săi unde era parcat, fără consimțământul mamei sale.
Procedându-se la verificarea celui în cauză în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că, șoferul nu figurează în evidențe cu permis de conducere auto.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grănicești, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
Întrucât conducătorul auto a condus autoturismul având ITP expirată din data de 18.11.2021 și fără RCA valabilă, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, pentru încălcarea disp.art. 10 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 și art. 3 alin.1/ art. 37 alin. 9 din Legea nr. 132/2017.
Mai nouă Mai veche