Buletin de presă, 20 februarie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 19.02.2022, orele 09:50, Poliția mun. Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe str. Cernăuți din mun. Suceava, jud. Suceava, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
S-a stabilit că la data de 19.02.2022, în jurul orelor 09:40, un bărbat din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Cernăuți și a intrat în coliziune cu un autoturism condius în fața sa, la rândul său acesta intrând în coliziune cu un alt vehicul.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea ușoară aunei pasagere
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La 19.02.2022, orele 00:35, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Mun. Rădăuți - Compartimentul Rutier în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, str. Piața Unirii, jud. Suceava, au oprit autoturismul care se deplasa pe str. Piața Unirii din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare str. Calea Bucovinei spre str. 1 Mai din mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Cu ocazia legitimării, s-a constatat faptul că șoferul este un bărbat de 24 ani din comuna Horodnic de Sus, jud. Suceava, acesta aflându-se singur în autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemiei de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier.


La 19.02.2022, în jurul orei 23.20, polițiștii de la Poliția Municipiului Suceava la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau pe raza Orașului Vicovu de Sus, respectiv strada Calea Cernăuți, cu autospeciala dotată cu aparat radar, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a efectuat neregulamentar manevra de depășire, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu, precum și faptul că aceasta circula cu viteza de 120 km/h în localitate.
Datorită acestui fapt, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecializatei de poliție, conducătorul auto conformându-se, oprind autoturismul pe partea dreaptă. Polițiștii au stabilit faptul că la volanul autoturismului se află un bărbat de 42 ani, din localitatea Straja, acesta prezentând pentru control documentele solicitate.
Acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu etilotest rezultat fiind de 0.82 mg./l pur alcool în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pentru contravențiile comise, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3.480 lei conform OUG 1195/2002R.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 19.02.2022, orele 13:30, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier - Poliţia municipiului Vatra Dornei în timp ce se aflau în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe raza municipiului Vatra Dornei, în cadrul unei acţiuni pe linie de viteză, au oprit pentru control o autoutilitară, ocazie cu care au constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din mun. Vatra Dornei, jud. Suceava care transporta cantitatea de 5,05 mc. lemn foc fără documente de proveniență.
În urma constatării, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat conform prevederilor art. 19 alin. (2) lit. „a” din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 5,05 mc. lemn foc în valoare de 620 lei a fost confiscată și predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.


La 19.02.2021, în jurul orei 17.30, în timp ce echipajul de Poliţie Rutieră din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe DN 17 din loc. Pojorâta a oprit pentru depăşirea limitei legale de viteză ansamblu de vehicule format din autoutilitara marca Scania care tracta semiremorcă.
În urma controlului s-a constatat că șoferul de 53, din loc. Vama, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice cu un rezultat de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, transportând material lemnos, respectiv 28,65 mc lemn rotund conform avizului din data de 19.02.2022.
În urma unor investigaţii efectuate au rezultat suspiciuni privind cantitatea de material lemnos transportat faţă de cel trecut în avizul de însoţire, fapt pentru care ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat din cauza lipsei de personal silvic, până la inventarierea materialului lemnos.
Mai nouă Mai veche