O tonă de portocale otrăvite cu pesticide, vândute în depozite din Suceava, Mangalia și Afumați. ANSVSA a început o anchetă

Va fi începută o anchetă pentru importul a 21 de tone de portocale din Turcia care prezintă reziduuri de pesticide. Dintre acestea, o tonă a ajuns pe piață iar restul au fost distruse, transmite ANSVSA.

Pesticidul confirmat este Clorpirifos aparține SC Microfruits, lotul 026 iar produsele au fost comercializate între 27 ianuarie-11 februarie 2022. O tonă a fost distribuită în 3 depozite din Afumați, Mangalia și Suceava.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Afumaţi, Sos, Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex Su Market, Stand B8 judeţ Ilfov, respectiv Str. Sos. Gării nr. 16, Brăneşti, Jud. Ilfov. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create!", se arată ăntr-un anunț publicat pe site-ul ANSVSA.

Restul de 20 de tone au fost distruse înaintea sosirii buletinului de analiză, motiv pentru care instituția a inițiat o anchetă.

Totodată, au mai fost găsite în această săptămână și 20 de tone de castraveți și 20 de tone de mandarine, toate din Turcia, contaminate cu pesticide.
Mai nouă Mai veche