Buletin de presă, 7 februarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.02.2022, ora 10.18, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în afara localității Valea Putnei, un bărbat de 64 de ani din județul Maramureș a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager din același autoturism, precum și rănirea a trei pasageri din autoturismul condus de celalalt bărbat, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.02.2022, în jurul orelor 16.25, în timp ce conducea mopedul pe raza localității Dănila, un localnic de 55 de ani a pătruns pe sensul opus de mers și a căzut pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat decesul bărbatului de 55 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 06.02.2022, în jurul orelor 23.14, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Piața Republicii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche