Accident de muncă la Egger Rădăuți. Un muncitor necalificat s-a tăiat la mână în timp ce descărca plăci de PAL dintr-un camion

Vineri,4 februarie 2022, la ora 16.18, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la producerea unui accident de muncă în incinta fabricii Egger Rădăuți.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că accidentul s-a produs în jurul orei 16:00, iar persoana rănită este Teodor H., angajat ca muncitor necalificat la Egger România. Muncitorul se afla în timpul timpul serviciului, iar la un moment dat, în timp ce descărca PAL din remorca unui camion, s-a accidentat, tăindu-se la un deget cu un cutter, dorind să taie banda din material plastic care era aplicată pe stiva de pal pentru a ține plăcile la un loc.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticat preliminar cu „plagă minimă tăiată police stâng”.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche