Cum să economisești bani atunci când cumperi alimente

 


Ți se pare că cheltuiești prea mulți bani pe mâncare? Ai senzația că de fiecare dată când mergi la cumpărături plătești mai mult pe aceeași cantitate de mâncare? Poate ar fi timpul sa regândești modul în care faci cumpărături la supermarket. În acest articol îți oferim câteva sfaturi despre cum poți economisi atunci când cumperi alimente: 

·         Profită de oferte și cumpără en gros, în special produse cu termen de expirare foarte lung sau alimente/produse pe care le consumi foarte des. Dacă găsești o ofertă foarte bună și se întâmplă să nu ai la dispoziție banii necesari, poți lua în considerare și contractarea unui împrumut rapid, deseori fiind posibil să obții împrumutul cu dobândă 0% pentru primele 30 de zile. Multe IFN-uri oferă bani prin astfel de credite rapide, foarte ușor de accesat și obținut. 

·         Urmărește promoțiile: supermarket-urile publică în fiecare săptămână un catalog nou cu diverse promoții și produse la ofertă. Există mai multe site-uri și aplicații mobile cu cataloage și broșuri online, unde poți “răsfoi” rapid promoțiile actuale din supermarket-ul preferat. 

·         Alege marca proprie a magazinului: multe supermarket-uri au diverse produse de marcă proprie la prețuri foarte accesibile și gust aproape identic celui unui brand scump care investește mulți bani în marketing și reclame. De regulă aceste produse pot fi găsite pe rafturile de jos, în timp ce produsele scumpe se află întotdeauna pe rafturile la nivelul ochilor.  

·         Mănâncă ceva înainte de a pleca la cumpărături: diferite studii arată că atunci când mergi la cumpărături cu stomacul gol, ajungi să cumperi mai multe lucruri decât intenționai sau decât ai nevoie. 

·         Pregătește o listă: înainte de a face cumpărăturile, aruncă o privire în frigider și cămară pentru a vedea de ce ai nevoie și notează totul pe o listă.  

·         Cumpără local și de sezon: în special fructe, legume și verdețuri, acestea sunt mult mai accesibile ca preț, deoarece nu trebuie importate din alte țări, în plus, au o aromă

și un gust mult mai bogat. Iar când spunem local, ne referim la cumpărăturile de la piață, caz în care cumpărăturile se transformă într-o întreagă experiență. Pe lângă faptul că economisești bani, poți sprijini producători și fermieri locali.  

·         Nu irosi mâncarea și nu găti cantități de mâncare foarte mari dacă nu îți place mâncarea încălzită. 

 

Prin implementarea câtorva obiceiuri noi, precum cele enumerate mai sus, treptat o să observi că suma de plată la casă este mai mică, în timp ce coșul este la fel de plin.  

 

Mai nouă Mai veche