VIDEO Tabără militară instalată la Suharău, județul Botoșani. Convoiul a tranzitat miercuri seară județul Suceava

O tabără militară a fost instalată, joi dimineață, în comuna Suharău din județul Botoșani, în apropierea graniței cu Ucraina.

Este vorba despre un convoi militar al Armatei Române care a tranzitat miercuri seară municipiul Suceava și s-a îndreptat spre județul Botoșani.

Convoiul s-a oprit în comuna Suharău, în marginea uneei păduri, acolo unde a fost instalată tabăra militară. Tabăra include un radar militar mobil pentru a supraveghea spațiul aerian.

Din informațiile pe care le deținem este vorba despre o subunitate militară de radiolocație de la unitatea militară din Bacău.

Începând de miercuri, în județele Suceava și Botoșani martorii oculari au semnalat mai multe activități cu caracter militar. Un elicopter Sikorsky UH-60M Black Hawk și un avion militar au spațiul aerian al județului Suceava și zona de frontieră cu Ucraina. Elicopterul a aterizat în zona Vămii Siret, iar patru militari americani au observat împrejurimile de la sol. Aeronavele s-au întors apoi la baza Mihail Kogălniceanu. 

Activitățile militare din nordul țării au loc în contextul situației tensionate de la granița Ucrainei cu Rusia.

UPDATE:
„O subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere înzestrată cu radar TPS-77 execută, începând cu data de 16.02.2022, un exerciţiu în zona judeţului Botoşani. La activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunităţii.

Exerciţiul este unul de rutină și face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit și aprobat în anul 2021. Exerciții asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu 2018”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale, citat de Știrile TVR. 

Citește mai departe: 
Mai nouă Mai veche