Incendiu la o locuință din Botești. Focul a pornit de la coșul de fum

Marți, 8 februarie 2022, la ora 21:08, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că s-a produs un incendiu la o locuință din satul Botești, comuna Horodniceni. 

Incendiul s-a produs la locuința care îi aparține lui Ion I., de 53 de ani, însă gospodăria este locuită efectiv de Constantin C.

În seara zilei de marți, bărbatul a făcut focul la locuință, după care a plecat prin sat, iar în jurul orei 21:05, Petru L., care locuiește pe aceeași stradă, a observat că la coșul de fum s-au aprins scântei, anunțând prin 112 despre faptul că există pericolul să izbucnească un incendiu.

Incendiul a fost localizat și lichidat de pompierii din cadrul ISU Bucovina - Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, stabilindu-se ca şi cauză a producerii „efect termic al coșului de fum, coș de fum necurățat corespunzător față de materiale combustibile”.

În urma incendiului nu au fost produse pagube materiale la locuință, nu a existat risc de propagare, a ars pe interior doar coșul de fum. Proprietarul nu are suspiciuni cu privire la cauza producerii incendiului şi nu deţine asigurare pentru gospodărie.
Mai nouă Mai veche